Societat 03/10/2013

La grossa de Cap d'Any repartirà més de 10,4 milions d'euros en premis

El sorteig es farà el matí del 31 de desembre i serà retransmès per Televisió de Catalunya. El Govern posarà a la venda dècims per valor de 15 milions d'euros, tot i que té preparada una altra remesa per si la venda és un èxit. De moment, ja ha comercialitzat loteria per valor de 6,23 milions d'euros

Joan Serra
2 min

BarcelonaCatalunya tindrà el seu sorteig de loteria nadalenc. La grossa de Cap d'Any, així s'anomena el sorteig que es farà el 31 de desembre, repartirà més de 10,4 milions d'euros en premis. La Generalitat espera comercialitzar loteria per valor de 15 milions d'euros. De moment, se n'ha venut per valor de 6,23 milions d'euros. Aquests ingressos es destinaran a reforçar programes i serveis de prevenció a la infància i l'adolescència. Es posaran a la venda 100.000 talonaris integrats per 30 bitllets de 5 euros cadascun. Si s'exhaureixen, hi ha una altra remesa de 100.000 dècims per comercialitzar que permetrien incrementar la recaptació fins als 30 milions d'euros.

Els consellers d'Economia, Andreu Mas-Colell; d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, i de Benestar Social i Família, Andreu Mas-Colell, han presentat aquest dijous al matí el nou sorteig que organitzarà Loteria de Catalunya. El sorteig es farà el matí del dia de Cap d'Any i serà retransmès per Televisió de Catalunya. Hi haurà tres premis i el primer atorgarà 100.000 euros per cada bitllet de 5 euros. El Govern ha confirmat que els dos números més reclamats són el 2014 i el 1714, però que aquest últim encara és al magatzem, pendent de distribució.

La Generalitat pretén esprémer el marge de maniobra que té per llei en el terreny de la loteria per incrementar la capacitat de recaptació. Del projecte madurat en els últims mesos amb els representants de les entitats de comerciants n'ha sorgit el sorteig de la grossa de Cap d'Any, que pretén competir amb el que organitza Loteries i Apostes de l'Estat per Nadal i Reis.

Els bitllets de la rifa catalana es poden adquirir als més de 2.200 punts de venda habituals de Loteries de Catalunya −organisme que depèn de l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat−, tot i que també s'aprofita la xarxa capil·lar dels milers de comerços del país, uns 25.000 establiments en total. Els dècims ja es van posar a la venda el 24 de setembre. El preu dels dècims, com es va detallar a l'agost, és de cinc euros, i s'emetran 30 sèries de 100.000 números. El percentatge destinat a pagar els premis serà del 69,60% de l'import. La resta de la recaptació obtinguda es vehicularà cap a programes socials vinculats a l'atenció a la infància.

L'anunci de la grossa de Cap d'Any

stats