Societat 31/05/2021

El grup de Valls arrabassa una regidora a Cs a Barcelona

Marilén Barceló deixa la formació taronja i fitxa per Barcelona pel Canvi

M.O.
2 min
La fins ara regidora de Cs a l'Ajuntament de Barcelona Marilén Barceló en una imatge d'arxiu

BarcelonaCanvis a la composició de l'Ajuntament de Barcelona. La formació que encara capitaneja l'ex primer ministre francès Manuel Valls, Barcelona pel Canvi, ha anunciat aquest dilluns que fitxa Marilén Barceló, que fins ara era regidora de Ciutadans i que feia dies que meditava aquest pas. Barceló ja ha sol·licitat per escrit l'adscripció a la nova formació. Això canviaria la correlació de forces al plenari: fins ara Cs tenia quatre regidors i Barcelona pel Canvi, dos. I si es confirma l'entrada de Barceló al grup de Valls, que requereix un informe de la secretaria del consistori, els dos grups quedarien empatats a tres regidors.

La regidora ha explicat a través d'un comunicat que ha decidit canviar de partit "per discrepàncies amb el lideratge i la coordinació del grup" de Ciutadans. Segons apunta, hi ha "qüestions internes que els responsables del partit coneixen des de fa més d'un any" i que "no s'han solucionat". A la nota, aclareix que es dona de baixa com a militant i com a coordinadora del comitè local de Barcelona i assegura que continuarà treballant per a la ciutat.

Una unió trencada pel suport a Colau

Barcelona pel Canvi i Ciutadans van concórrer junts a les eleccions municipals del 2019 però la coalició es va trencar després de la maniobra de Valls per cedir els seus vots i permetre la investidura d'Ada Colau. L'últim a fer el pas va ser Celestino Corbacho, que va votar a favor de Colau i després va quedar adscrit al grup de Cs. Barceló farà equip ara amb Eva Parera un cop Valls executi la seva anunciada sortida del consistori, quan també està prevista l'entrada d'Òscar Benítez, que anava de set a la llista de la coalició del 2019. Parera ja ha confirmat que té intenció de presentar-se a l'alcaldia liderant la formació de Barcelona pel Canvi, que preveu un canvi de nom per poder optar a més alcaldies.

Segons ha informat la formació en un comunicat, Eloy Valdecantos, de Cs Gràcia i assessor municipal, acompanyarà la regidora Barceló i també treballarà en el projecte de Barcelona pel Canvi. La regidora que ara fa el canvi de grup va entrar al consistori el 2015 amb la irrupció de Cs i acompanyant la candidatura de Carina Mejías. Les seves àrees de treball han sigut, sobretot, les que afecten el sector educatiu, social i sanitari.

Des del grup municipal de Cs, capitanejat per Luz Guilarte, asseguren que han tingut constància de la decisió de Barceló per un missatge que ella mateixa els ha enviat quan s'ha fet pública la notícia i que Valdecantos també els ha comunicat que causarà baixa. Apunten, però, que està per veure si es pot fer el canvi d'adscripció d'un grup a l'altre de forma automàtica o si Barceló quedarà com a regidora no adscrita com ja va passar el mandat passat, primer, amb Gerard Ardanuy, de Demòcrates, que va deixar el grup del PDECat, i després quan Juanjo Puigcorbé va sortir d'ERC. En qualsevol cas, la fins ara regidora de Cs passarà a votar ara en el sentit que ho faci la seva nova formació i, per tant, s'alterarà la correlació de forces del ple.

stats