SOCIETAT
Societat 19/07/2014

La Guàrdia Civil deté a Salou un ciutadà rus buscat pels Estats Units per delictes d'estafa i blanqueig de capitals

L'arrestat hauria comprat i veniut fraudulentament bitllets online per a espectacles esportius, concerts i obres de teatre per valor d'un milió de dòlars

Acn
1 min

SalouLa Guàrdia Civil ha detingut a Salou (Tarragonès) un home de nacionalitat russa i de 30 anys que estava essent buscat pels servei secret dels Estats Units per delictes d'estafa, falsificació de targetes de crèdit i blanqueig de capitals. El detingut comprava i venia fraudulentament entrades online d'espectacles esportius i culturals, com concerts o obres de teatre, de la companyia americana StubHub. Des del 2012, l'home -amb l'ajuda de còmplices- havia venut més de 1.000 entrades valorades en més d'un milió de dòlars. El delinqüent aconseguia les contrasenyes d'usuaris de la companyia americana i adquiria il·legalment els bitlles per després revendre'ls als Estats Units i a d'altres països.

Fins i tot, en alguns casos, el lladre va enviar les entrades a altres membres de la seva xarxa que operaven a Nova York i altres països perquè poguessin revendre-les. A més, va enviar als seus còmplices els beneficis de les ventes realitzades i també va ingressar els diners a diversos comptes que tenia a bancs d'Estats Units, Anglaterra, Alemanya i Rússia.

Els agents van començar a investigar els fets i els efectius de l'Equip de la Guardia Civil contra Fugits de la Justícia, i la Unitat Orgànica de la Policia Judicial (UOPJ) de Tarragona i l'Equip de Policia Judicial de Salou, van descobrir que l'home buscat podria allotjar-se al municipi del Tarragonès. El cos policial va activar un dispositiu de recerca que va finalitzar amb la detenció del lladre. L'imputat es troba ara a presó a l'espera de ser extradit als Estats Units, on serà jutjat.

stats