Societat 05/01/2017

L'Hospital de la Vall d'Hebron habilita 10 llits de Traumatologia per descongestionar Urgències

Metges adjunts d'Urgències xifren en una vuitantena els pacients que esperen llit, mentre que el centre ho rebaixa a trenta

Efe
2 min
Imatge de l'hospital Vall d'Hebron

BarcelonaL'Hospital de la Vall d'Hebron ha decidit habilitar 10 llits de l'àrea de Traumatologia per atendre pacients d'Urgències i així descongestionar aquest servei, que fa dies que està saturat amb usuaris atesos als passadissos. Dimecres l'Hospital Parc Taulí de Sabadell (Vallès Occidental) ja va habilitar una dotzena de llits després de la situació "insostenible" denunciada pel comitè d'empresa.

Imatge de col·lapse captada a l'hospital Parc Taulí, a Sabadell, per treballadors del centre

Els metges adjunts del servei d'Urgències de la Vall d'Hebron han informat en el seu perfil conjunt de Twitter que a les vuit del matí d'aquest dijous hi havia 82 persones esperant un llit d'hospitalització i que alguns pacients són en llits als passadissos des de l'1 de gener. Un portaveu oficial de l'hospital ha rebaixat a 30 la xifra de pacients que esperen llit, pendents de ser derivats a un altre centre o de ser donats d'alta, perquè els altres 50 són a les habitacions d'observació.

Malgrat l'epidèmia de grip, l'Hospital de la Vall d'Hebron va atendre aquest dimecres 284 pacients, per sota de la mitjana de 295 diaris que ha tingut durant tot l'any passat. Fonts de l'hospital han reconegut que estan treballant "dur" i que quan els arriben més de 300 pacients en un dia es produeix "molta pressió" malgrat els reforços que hi han destinat des del mes passat.

De cara a la festivitat de Reis i el cap de setmana, els serveis d'urgències no reduiran el nombre de personal sanitari i confien que, com és habitual, la xifra de pacients que acudeix al centre sanitari disminueixi en dia festiu i torni a augmentar dilluns.

stats