Publicitat
Publicitat

Barcelona supera per primera vegada Madrid en hotels de cinc estrelles

El president del Gremi destaca els 17 establiments que s'obriran entre 2012 i 2013 com a prova de la vitalitat del sector

La ciutat de Barcelona ha superat per primera vegada Madrid en hotels de cinc estrelles, segons que ha explicat avui el president del Gremi d'Hotels de Barcelona, Jordi Clos, que ha destacat que poques vegades una ciutat aconsegueix tenir més establiments d'aquesta categoria que la capital estatal.Barcelona té ara 25 hotels de categoria superior, un més que els que estan oberts a Madrid.

"És un orgull per a Barcelona", ha dit Clos, que ha destacat que la situació hotelera de Barcelona és un eina important per aconseguir nous congressos. També ha dit que Barcelona té encara recorregut per obrir més hotels perquè, malgrat les noves obertures l'ocupació segueix pujant, i ha celebrat que se segueixi invertint en el sector en un moment de crisi econòmica, com l'actual.

Els hotels de Barcelona han tancat el 2011 amb una ocupació mitjana del 75%, tres punts per sobre de l'any anterior. El president del Gremi d'Hotels de Barcelona, Jordi Clos, ha celebrat que aquest augment s'ha aconseguit tot i l'obertura de vuit hotels durant el 2011 i ha destacat l'ocupació "de record Guinness" del 90,2% durant el juliol i del 88,8% a l'agost. Ha remarcat, en canvi, que els mesos de novembre i, sobretot, desembre van ser "dolents", en gran mesura perquè el pont de la Puríssima va ser "terrible· amb una ocupació del 67% i el 58%, respectivament, quan normalment se situa en el 80%.

Clos ha explicat que aquest augment de la demanda ha permès pujar 6,7 euros el preu mig per habitació, fins als 106,18 euros, i ha destacat que el sector hoteler segueix creixent i generant llocs de treball i nous projectes empresarials, com els onze nous hotels que obriran durant aquest 2012 i els sis que ja estan previstos per l'any vinent. Amb aquests número Barcelona té un hotel de cinc estrelles més que Madrid: 24 a 23.


Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de