Nadal
Societat 04/11/2021

Ibai Llanos, 'El juego del calamar' o Xavi Hernández, nous caganers d'aquest Nadal

Entre la quarantena de figures que estrena Caganer.com també hi ha Ayuso i Aragonès

ARA
2 min
D'esquerra a dreta, en primer pla: les figures del president de la Generalitat, Pere Aragonès; la presidenta de la comunitat de Madrid, Isabel Díaz-Ayuso; un dels personatges d'El Joc del Calamar, l'streamer Ibai Llanos o l'esportista Xavi Hernández

GironaUna de les tradicions que, des de fa uns anys, anuncien la proximitat de Nadal és la presentació de les noves figures de caganers que organitza l’empresa de Torroella de Montgrí Caganer.com. Enguany, els nous personatges escollits inclouen totes les vessants: des de polítics com el president de la Generalitat, Pere Aragonès, o la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz-Ayuso, fins a esportistes com Xavi Hernández –el nou possible entrenador del Barça–; cantants com Alaska, Lluís Llach o Albert Pla; l’streamer Ibai Llanos, o els personatges de la sèrie coreana El juego del calamar

“Seguim creant figures basant-nos en la més estricta actualitat però també homenatjant personatges històrics”, ha assenyalat l’escultor de Caganer.com, Marc Alós. Així, aquest any, també han recreat l’artista Andy Warhol, la cantant Tina Turner, els personatges de James Bond, Indiana Jones o Baby Yoda, o altres d'infantils com en Teo o la Campaneta. A més, han actualitzat figures com la de Leo Messi, ara amb l'uniforme del PSG, o la de Xavi Hernández vestit com a tècnic i no com a futbolista.

Els personatges de les sèries, entre els més demanats

Alós augura que dues de les figures que més vendran aquest Nadal seran les que representen dos personatges d’El juego del calamar: la dels guardians –que van amb un uniforme vermell i una màscara negra– i la de la nina gegant que apareix al joc semblant al pica-paret. “Amb El juego del calamar pensem que pot tenir el mateix èxit que amb la sèrie La casa de papel, de la qual vam esgotar els caganers fa dos anys”, ha indicat. 

Així mateix, aquesta temporada la companyia ha afegit més perfils dedicats a les professions com caganers en forma d’agents antidisturbis, farmacèutics, pizzers, cambrers o treballadors del TMB; i altres de dedicats al món de l’esport com la figura de jugador de pàdel, el ciclista o el de pàdel surf.

Els responsables de Caganer.com auguren que les figures dels personatges d''El juego del calamar' seran de les més venudes

L'any passat, Caganer.com va patir de ple la pandèmia i, com precisa Alós, les seves vendes van caure entre un 30 i un 40%. Sobretot, perquè les figuretes es venen en fires i mercats, o en botigues de regals, que amb el coronavirus van haver de tancar. Per intentar revertir-ho, l'empresa gironina va potenciar la web (ara representa el 10% de les vendes) i va apostar per obrir noves botigues, a part de la que tenen a Torroella: dues a Barcelona i una tercera, a Girona, que engegaran d'aquí a poc.

Impulsada el 1992 per la família Alós-Pla, Caganer.com ofereix actualment prop de 550 figures, elaborades artesanalment –tenen el distintiu oficial de Producte Artesà Qualificat– i fabricades amb productes de proximitat; ja que, per exemple, el fang prové de la Bisbal d’Empordà.

stats