Societat 28/04/2019

Identificats més d'un centenar de menors que publicaven vídeos sexuals propis a les xarxes socials

La Policia Nacional du a terme un macrooperatiu contra la difusió en línia de material sexual infantil autoproduït

Acn
1 min
La Policia Nacional duu a terme el primer macrooperatiu contra la difusió en línia de material sexual infantil autoproduït

BarcelonaLa Policia Nacional ha identificat més d'un centenar de menors d'edat que havien publicat vídeos propis de contingut sexual a les xarxes socials. Es tracta del primer macrooperatiu del cos policial contra la difusió de material sexual infantil autoproduït. La publicació de les imatges compromeses, que corresponen a menors d'entre 2 i 13 anys, la feien a través dels seus propis comptes a Instagram, Periscope, Twitter o YouTube. Segons la Policia Nacional, el principal motiu era acumular més seguidors i 'likes' a les xarxes socials. Diversos adults havien contactat amb alguns dels menors per demanar-los aquests vídeos.

Els menors identificats, un total de 110 d'arreu de l'Estat, aprofitaven moments d'intimitat per gravar els vídeos i utilitzaven els seus comptes en línia per difondre les imatges, on sovint es mostraven amb amics o familiars de la seva mateixa edat. En alguns casos apareixien acompanyats també de nens despullats d'entre dos i cinc anys.

Segons la Policia Nacional, les famílies dels menors sabien que eren usuaris de les xarxes socials, però no eren conscients de l'activitat real que hi tenien.

L'operatiu policial s'ha dut a terme en col·laboració permanent amb els investigadors amb el Centre Nacional per a Menors Desapareguts i Explotats (NCMEC) dels Estats Units.

stats