Societat 09/06/2014

Mor als 111 anys Alexander Imich, l'home més vell del món

Imich, nascut l'any 1903, ha mort en una residència d'avis de Manhattan

Efe
1 min

Nova YorkEl considerat home més longeu del món, l'emigrant polonès Alexander Imich, ha mort a Nova York als 111 anys, després d'una intensa vida en què s'havia dedicat a la química i havia estat president del Centre d'Investigació de Fenòmens Anòmals de Nova York. Imich, nascut el 4 de febrer del 1903, ha mort en una residència d'avis a l'Upper West Side de Manhattan.

Irmich s'havia convertit en l'home més vell del món el 24 d'abril passat, quan va morir l'italià Arturo Licata als 111 anys i 357 dies. Llavors, va concedir una entrevista a l'NBC i quan li van preguntar el secret de la seva longevitat, va contestar amb humor: "Simplement no morir-me".

Alexander Imich, de família jueva, es va exiliar als Estats Units el 1952 després d'haver abandonat el seu país amb la seva esposa el 1939, quan els nazis van envair Polònia. Haver estat internat als camps de treball de l'antiga Unió Soviètica.

Doctorat en zoologia per la Universitat de Cracòvia, als Estats Units es va convertir en un eminent parapsicòleg. Va quedar vidu el 1986.

Des d'avui el japonès Sakari Momoi, nascut només un dia després que Imich, es converteix en l'home més vell del món. Una altra japonesa, Misao Okawa, és la dona més longeva del món: nascuda el 5 de març de 1898, té 116 anys.

stats