SOCIETAT
Societat 30/01/2012

El jutge imputa el comissari de Barcelona per les càrregues als indignats

Va dirigir l'operatiu del 27 de maig des de la sala de comandaments.

Efe
2 min

BarcelonaEl jutge que investiga les càrregues en l'acampada d'indignats de la plaça Catalunya de la capital catalana ha citat a declarar com a imputat el comissari de l'àrea policial de Barcelona Joan Carles Molinero, que va dirigir l'operatiu des de la sala de comandaments.

Segons que han informat fonts judicials, Molinero declararà el 10 de febrer que ve davant el titular del jutjat d'instrucció número 4 de Barcelona, en relació amb la querella que van presentar mig centenar d'indignats per les càrregues policials del passat 27 de maig a l'acampada de plaça Catalunya de Barcelona.

El jutge ha decidit cridar a declarar a Molinero d'ofici, després que Antoni Antolí, cap del dispositiu de Mossos d'Esquadra que va coordinar l'operatiu a peu de plaça, afirmés la setmana passada en la seva declaració com a imputat que es limitava a executar les ordres que rebia del responsable de la policia catalana a Barcelona des de la sala de comandaments.

També el director de la policia catalana, Manel Prat, imputat en la causa, va assenyalar davant del jutge que Molinero va ser qui va ordenar als Mossos d'Esquadra carregar amb les defenses per controlar la situació a la plaça de Catalunya, que unes 2.000 persones van encerclar per evitar el desallotjament de l'acampada d'indignats.

Precisament, Molinero va acompanyar Antoni Antolín quan aquest va acudir dijous passat a declarar com a imputat davant del jutge d'instrucció, Josep Maria Miquel Porres.

A més de la citació de Molinero, el jutge instructor ha demanat al Departament d'Interior un informe amb la transcripció de les converses mantingudes entre la sala de comandaments, en la que el màxim responsable era Joan Carles Molinero, i els comandaments policials a peu de carrer, entre ells Antolín.

En la causa oberta per l'operació policial del passat 27 de maig en la plaça Catalunya de Barcelona estan imputats, a més de Prat, Molinero i Antolín, l'extinent d'alcalde de Seguretat de Barcelona Assumpta Escarp i el cap dels antiavalots, David Bordas, que declararà demà.

El director de la policia catalana va assumir davant del jutge la responsabilitat per l'operatiu i va admetre que va autoritzar el tret de les pilotes de goma, mentre va acceptar l'ordre de carregar amb les defenses que va donar Joan Carles Molinero.

De la seva banda, Antolín es va defensar davant del jutge al·legant que en l'operació del passat 27 de maig es va limitar a obeir les ordres que li venien de Molinero des de la sala de comandaments que coordinava l'operatiu i que l'actuació dels agents va ser correcta i acord als protocols policials.

stats