Estabilitzat l'incendi de Rocallaura, que ha afectat una àrea de gairebé 800 hectàrees

És el foc més important de tots els que s'han declarat a Catalunya en les últimes hores. Continua actiu

Per què crema Catalunya? Troba les respostes en aquest interactiu especial

L'incendi forestal de Rocallaura, al terme municipal de Vallbona de les Monges (Urgell), ha quedat estabilitzat a les 08.10 hores d'aquest dimecres, segons ha confirmat el conseller d'Interior, Jordi Jané, en declaracions als mitjans. El foc ha afectat un àrea de 789,69 hectàrees forestals, tot i que dins del perímetre acotat hi ha zones que no han cremat. Jané ha advertit, però, que el foc continua actiu, i per això ha demanat prudència. A la zona hi treballen 50 dotacions terrestres i set mitjans aeris. De moment, es desconeixen les causes del foc

Al llarg de la nit passada els bombers han repassat tot la zona de l’incendi, sense que hi hagi hagut cap represa. Tot i això, encara hi ha zones on hi ha força fumaroles, principalment a causa de bales de palla que continuen cremant. Tanmateix, no hi ha risc per a les poblacions de Nalec i Rocafort de Vallbona, on ja no hi ha ordre de confinament.

Jané ha avisat que avui serà un dels dies més complicats a causa de la previsió meteorològica: es calcula que serà el dia de més calor i, a més, també es preveu l’arribada de tempestes seques amb llamps. Per tot plegat, Jané ha demanat la col·laboració de tota la societat per evitar les negligències, com  llençar una cigarreta mal apagada. De fet, aquesta ha estat la causa de la majoria de focs que s'han declarat les últimes hores, segons el conseller.

El de Rocallaura és l'incendi més important de tots els que s'han declarat en les últimes hores a Catalunya, 86 en total. L’estabilització de l’incendi permetrà redistribuir recursos, molt important de cara a les pròximes hores, assenyalen els bombers.

Santa Coloma de Farners i Pallerols

Pel que fa als altres dos incendis importants que s'han declarat en les darreres hores, a Santa Coloma de Farners i a Pallerols –estabilitzats des d’ahir al vespre–, els bombers treballen en cada cas amb 14 i 30 dotacions terrestres, respectivament, repassant tota la superfície afectada per evitar revifalles.

Al llarg de la matinada, els bombers tampoc no han tingut complicacions en les seves tasques, ja que no hi ha hagut represes i tampoc no ha bufat vent en aquestes zones.

Segons els Agents Rurals, a Pallerols han cremat 80 hectàrees de vegetació i a Santa Coloma de Farners, 16. 

Més continguts de