Societat 12/09/2013

Iniciatives per millorar la qualitat de les escoles bressol

El curs 2013-2014 comença amb una demanda atesa del 60% als centres municipals de Barcelona

Ara
2 min

BarcelonaAquest dijous 12 de setembre es dóna el tret de sortida al curs escolar 2013-2014, també per als més petits. Les 95 escoles bressol municipals de Barcelona acolliran 7.940 infants, la qual cosa suposa una demanda atesa del 60%. L'Ajuntament ha deixat clar que serà "difícil" satisfer el 40% restant, i aquest curs ha centrat els seus esforços en una sèrie d'iniciatives enfocades a millorar la qualitat del servei a les escoles bressol.

En primer lloc, s'ha dissenyat un nou protocol de bonificacions del preu de l'escola al llarg del curs per a famílies que hagin patit una situació de pobresa sobrevinguda. L'aplicació d'aquest sistema d'ajudes es limitava, fins ara, al moment de realitzar la matrícula.

Una altra de les mesures previstes és la incorporació de 60 alumnes de cicle formatiu de grau superior d'educació infantil a una trentena de centres municipal, tal com es preveu a la modalitat de formació professional dual. Així mateix, també s'oferirà als educadors l'accés a programes de capacitació per accedir a la direcció de centres.

Finalment, durant el primer trimestre del curs, s'incrementarà el reforç educatiu a la franja horària del migdia en els centres d'infants d'entre 1 i 2 anys, quan es considera que els nens aprenen a menjar.

Paral·lelament a aquestes iniciatives, es preveu obrir l'escola bressol municipal Sant Medir dos dissabtes al mes per a famílies amb fills amb necessitats especials, dins el programa 'Temps per a tu'.

L'escola bressol El Roure, a punt

L'escola bressol municipal El Roure tornarà a obrir les seves portes aquest curs després d'haver estat tancada l'abril per la detecció d'almenys quatre casos de lipoatròfia semicircular en nens i treballadors del centre. Des de l'Ajuntament s'està parlant individualment amb cada família perquè decideixin si volen portar els seus fills de nou a El Roure o si prefereixen quedar-se amb l'escola assignada.

stats