SOCIETAT
Societat 03/01/2014

Interns del CIE de Zona Franca denuncien agressions de la Policia Nacional

El Síndic de Greuges reclama a la Defensora del Poble una visita urgent al centre i que el Ministeri d'Interior s'aprovi ja el reglament de funcionament

Ara / Acn
1 min
EMPRESONATS SENSE HAVER COMÈS CAP DELICTE
 Les persones tancades darrere les reixes del Centre d'Internament d'Estrangers són immigrants que esperen l'expulsió,  i que en la majoria de casos no han comès mai cap delicte. Fins a l'arribada de la Creu Roja, al mes de novembre,  els interns no tenien cap interlocutor que no fos un funcionari de la policia.

BarcelonaLa campanya 'Tanquem el CIE' ha recollit les denúncies de diversos interns del CIE de Zona Franca que asseguren que han estat agredits per agents antiavalots de la Policia Nacional.

Segons l'organització, el 31 de desembre diverses dotacions dels antiavalots, "sense cap motiu aparent", van colpejar els interns. Les agressions els haurien provocat algunes ferides greus, tot i que cap persona ha estat traslladada fora del centre per ser atesa pels metges.

Sempre segons els interns, el personal del centre no només no va fer res per protegir-los, sinó que la matinada de l'1 va celebrar l'entrada d'any "consumint alcohol en jornada laboral i molestant i humiliant molts interns".

La tarda de l'1 de gener els policies haurien irromput en les dutxes quan els interns no havien acabat de dutxar-se i n'haurien colpejat novament alguns.

Les denúncies han estat traslladades al jutjat d'instrucció 9 de Barcelona, que estava de guàrdia el dia 1, i també s'ha posat en coneixement dels jutjats de control del CIE i del Defensor del Poble.

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha fet un comunicat públic demanant més transparència al centre i que membres del Defensor del Poble o del Síndic puguin visitar el centre de forma urgent. Igualment, reclama al Ministeri d'Interior que aprovi d'una vegada el reglament de funcionament dels CIE, que s'hauria d'haver instaurat fa gairebé dos anys.

En un comunicat, el Síndic explica que el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Miguel Ángel Gimeno, ha parlat de la qüestió amb el jutge responsable del CIE.

stats