Societat 19/12/2016

Els Mossos intervenen l'euro del donatiu de la Loteria de Nadal de l'Associació Nadia Nerea

El jutge que porta el cas adverteix a l'advocat dels pares i funcionaris de possibles multes o conseqüències penals si difonen dades de la menor

Acn
2 min
El pare de la Nadia va reconèixer 
 Ahir que havia exagerat la història de la malaltia de la seva filla per por de 
 Perdre-la.

La Seu d'UrgellEls Mossos d'Esquadra han intervingut l'euro del donatiu de la loteria de Nadal de l'Associació Nadia Nerea contra la tricotiodistròfia per ordre del magistrat del jutjat número 1 de la Seu d'Urgell. Les participacions són de 5 euros, dels quals 1 es destinava a la fundació que tenien els pares de la menor i que estan acusats d'un delicte d'estafa per recaptar fons per a la malaltia de la nena i no destinar els diners a la cura. D'altra banda, el jutge ha adoptat mesures per protegir i preservar la intimitat de Nadia Nerea en tot l'afer i ha alertat de la possibilitat d'imposar multes o fins i tot prendre mesures penals sobre l'advocat dels pares i els funcionaris que intervinguin en la investigació o instrucció revelant dades de la nena.

Els Mossos d'Esquadra han volgut deixar clar, pel que fa a la intervenció de l'euro del donatiu, que això no afecta el possible premi en el sorteig del proper dijous 22 de desembre, ja que la persona que n'hagi comprat ha jugat uns diners que són els que es destinen a la loteria. La Fundació Nadia Nerea contra la tricotiodistròfia havia fet Loteria de Nadal que es venia a l'administració d'Oliana amb el número 73.988.

Pel que fa a les mesures de protecció sobre la menor que ha adoptat el jutge de la Seu d'Urgell, les ha pres després que també l'hi hagi demanat la Fiscalia i hagi recordat que la nena és una víctima. Concretament, el magistrat adverteix a la interlocutòria del ''deure de secret'' sobre les informacions que puguin revelar l'advocat dels pares, Fernando Blanco, i la mare, Marga Grau. El magistrat considera que la Nadia hauria assolit la condició de víctima tant pel fet que no hauria rebut els tractaments que la seva malaltia requereixen com per la seva constant exposició pública als mitjans de comunicació pel lucre dels investigats.

stats