NOU ESPAI DE CREACIÓ
Societat 25/03/2011

Invents friquis i amb potencial comercial

Thaïs Gutiérrez
1 min
Invents friquis  i amb potencial comercial

La paraula inventor té connotacions d'èpoques anteriors. Pot sonar a personatges històrics com Thomas Alva Edison o Alexander G. Bell, grans inventors que omplen els llibres d'història i han fet la nostra vida més fàcil.

Però en realitat d'inventors n'hi ha molts, així com d'invents que intenten resoldre problemes quotidians o millorar el món. Pep Torres n'és un. Aquest escriptor i creatiu ha engegat un projecte únic a l'Estat, el Miba (Museu d'Idees i d'Invents de Barcelona) un "museu de fricades per estimular la ment", tal com el va definir un visitant en la inauguració oficial, dimecres passat.

El Miba ocupa 600 m en un palau del segle XIX al cor de Barcelona i el seu objectiu és clar: "Que tothom tregui l'inventor que porta dins", com diu Torras. Al museu hi ha una selecció dels millors invents actuals, objectes contemporanis que es comercialitzen arreu del món i que ens fan la vida més fàcil. N'hi ha de pràctics, de sorprenents i d'absurds, però tots tenen en comú l'èxit comercial.

A banda d'haver-hi objectes, també hi ha espai per a la imaginació i la creativitat. Un exemple és la col·lecció "Futour, un tour pel futur", un recorregut imaginari pels objectes quotidians que Pep Torras i altres inventors creuen que hi haurà l'any 2300.

També hi ha la Societat Il·limitada, una exposició d'invents de particulars, empreses i centres tecnològics que s'anirà alimentant constantment amb noves propostes, o l'Espai Absurd, on hi ha invents inútils i absurds d'arreu del món que només pretenen arrancar un somriure als visitants.

Després d'haver visitat les sales d'aquest museu, hem fet una selecció dels invents més curiosos, originals i amb més projecció comercial que s'hi troben.

stats