Troben mort al Prat el pare que va matar el seu fill en un hotel de Barcelona

L’home es va suïcidar en una zona boscosa al costat de l’aeroport, on havia desaparegut

2 min
Les càmeres de seguretat van gravar com l’home saltava la tanca de la piscina de l’Hotel Concòrdia de Barcelona.

BarcelonaEl pare que va matar el seu fill de dos anys a l’Hotel Concòrdia de Barcelona el 24 d’agost es va suïcidar a prop de l’aeroport del Prat. Els Mossos d’Esquadra han trobat el seu cadàver aquest dimecres al migdia en una zona boscosa i ja s’ha confirmat que és Martín Ezequiel Álvarez Giaccio, l’home de 44 anys que buscaven. Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), està “plenament identificat”. La jutge de guàrdia del Prat ha fet l’aixecament del cadàver aquesta tarda, unes hores després que la policia hagués localitzat el cos. Els Mossos treballaven amb la hipòtesi que Álvarez podia estar mort i finalment l’han trobat al costat de l’aeroport, en uns terrenys que són titularitat d’Aena. L’home s’havia penjat i no portava documentació.

Els investigadors havien perdut la pista a Álvarez a l’aeroport del Prat, on havia arribat amb un taxi després de fugir de l’hotel de Barcelona. Però van comprovar que no havia agafat cap avió. En les tres setmanes que portava desaparegut tampoc havia activat el mòbil ni havia fet cap moviment de diners, i els Mossos, en un dels habitatges que van escorcollar quan buscaven Álvarez, van localitzar el seu passaport. Això, sumat al pas dels dies sense saber res de l’home, va obrir el dubte de si Álvarez realment havia planificat la fugida després de l’assassinat. Un altre fet que feia sospitar que l’home estava mort és que la policia havia publicat la seva imatge per intentar trobar-lo i cap dels avisos rebuts havien servit de res. En definitiva, ningú l’havia vist des de l’aeroport.

TUIT DELS MOSSOS PER LOCALITZAR ÁLVAREZ

Recerca a diversos indrets

Per això els Mossos havien focalitzat els últims dies els esforços al voltant del Prat perquè pensaven que Álvarez no havia pogut anar gaire més lluny. Abans, la policia també l’havia buscat en altres mitjans de transport, al Vendrell -on ara vivia-, a casa d’altres familiars o amics i a Montjuïc, que va ser el primer lloc de recerca perquè es va creure que podia amagar-s’hi. El motiu és que l’hotel de Barcelona on va assassinar el nen està ubicat al Paral·lel, al barri del Poble-sec: n’havia escapat saltant la tanca de la piscina. Com que en les hores posteriors al crim els investigadors tenien dificultats per localitzar Álvarez i traçar el recorregut que havia seguit, van difondre una foto seva. És una acció poc habitual dels Mossos perquè l’última crida que van fer per trobar algú va ser l’agost del 2017 quan buscaven el conductor de la furgoneta de l’atemptat a la Rambla.

L’home va matar el nen per venjar-se de la mare perquè s’estaven separant. És una forma de violència masclista, la violència vicària, en què l’agressor utilitza els fills per fer mal a la parella. Abans de desaparèixer, Álvarez va enviar a la dona els següents missatges: “Te’n penediràs” i “Et deixo a l’hotel el que et mereixes”. Ella de seguida va témer pel nen i va trucar a la policia, que a l’arribar a l’habitació de l’hotel va localitzar el menor amb signes evidents d’asfíxia i va començar la investigació. Abans de l’assassinat, no hi havia constància d'antecedents per violència masclista d’Álvarez.

stats