Tres setmanes sense rastre del pare que va matar el seu fill de dos anys

Els Mossos continuen amb la recerca i una de les hipòtesis és que pugui estar mort

3 min
Les càmeres de seguretat van gravar com l’home saltava la tanca de la piscina de l’Hotel Concòrdia de Barcelona.

BarcelonaJa fa tres setmanes que els Mossos d’Esquadra van publicar la foto de Martín Ezequiel Álvarez Giaccio. És l’home de 44 anys que suposadament va matar el seu fill de dos anys a l’Hotel Concòrdia de Barcelona el 24 d’agost. Fins ara la crida de la policia no ha donat resultat perquè cap dels avisos rebuts han servit per trobar Álvarez. Els Mossos continuen amb la recerca per localitzar-lo i en un escorcoll en un dels habitatges on se l’ha buscat van trobar el seu passaport, segons va publicar El Punt Avui. La policia evita confirmar aquest extrem i manté que els investigadors treballen per tenir alguna pista d’on pot ser Álvarez. Una de les hipòtesis és que pugui estar mort, però els Mossos no han localitzat cap cos que sigui el seu, motiu pel qual també pensen que l’home pot amagar-se en algun indret.

S’havia dit que Álvarez havia planificat l’assassinat. Se sospita que va matar el nen per venjar-se de la mare perquè s’estaven separant. Per tant, es tractaria d'una forma de violència masclista -la violència vicària- en què l’agressor utilitza el fill per fer mal a la parella. “Te’n penediràs” i “Et deixo a l’hotel el que et mereixes” van ser dos dels últims missatges que l’home va enviar a la dona. Ella de seguida va témer pel nen i va trucar la policia, que quan va arribar a l’habitació de l’hotel va trobar el menor inconscient i amb la cara amb signes evidents d’asfíxia. Des de la mort del nen els Mossos han intentat traçar el recorregut que va fer Álvarez, però no han pogut seguir-li el rastre. Les càmeres de seguretat van gravar com l’home saltava la tanca de la piscina de l’hotel ubicat al Paral·lel, al barri del Poble-sec: al principi es va creure que podia amagar-se a Montjuïc i es va fer una cerca en aquesta zona.

Però els investigadors van acabar comprovant que l’home havia aturat un taxi per anar a l’aeroport del Prat. Allà se li va perdre la pista, perquè no consta que pogués agafar cap avió, tot i que tampoc s’ha aclarit què va fer Álvarez des d’aleshores. No ha transcendit que ningú l’hagi vist ni que hagi activat el mòbil ni que hagi fet cap moviment de diners. Per això es pensa que l’home potser no havia calculat els passos que faria després del crim, cosa que obre moltes possibilitats que la policia intenta verificar. Els Mossos no van trigar a adonar-se que tindrien dificultats per localitzar Álvarez, i quan no havien passat ni 24 hores des que l’havien començat a investigar van distribuir la seva imatge. És una acció poc habitual perquè l’última crida que va fer la policia catalana per trobar algú va ser l’agost del 2017, quan va difondre fotos de Younes Abouyaaqoub, el conductor de la furgoneta de l’atemptat a la Rambla.

Tuit dels Mossos per localitzar Álvarez

Pendent de l’informe complet

El jutjat d’instrucció 23 de Barcelona -que es va fer càrrec del cas i el manté sota secret de sumari- va autoritzar la policia per difondre una imatge d’Álvarez en què s’afegia una descripció, que deia que l’home va amb els cabells rapats i la barba retallada. També han circulat fotomuntatges de com seria amb altres aspectes físics. La policia l’ha buscat per Montjuïc, l’aeroport i altres mitjans de transport, al Vendrell -on ara vivia Álvarez- i als habitatges d’altres familiars i amics de l’home. El jutge està pendent de rebre l’informe complet dels Mossos. El magistrat ha vist que no constaven antecedents per violència masclista d'Álvarez. Abans de l’assassinat, la mare del nen no l’havia denunciat.

stats