SOCIETAT
Societat 02/04/2013

Els iogurts ja no tindran data de caducitat

El ministre d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, ha explicat aquest dimarts que es canviarà la data de caducitat impresa a les etiquetes per la de data de consum preferent

Efe
1 min

MadridLa derogació de la data de caducitat dels iogurts –que se substituirà per una altra de consum preferent– serà la primera mesura del govern espanyol emmarcada en la iniciativa 'Més aliment, menys malbaratament', amb la qual es vol evitar que 8 milions de tones de menjar acabin als abocadors. El ministre d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, ha presentat aquest dimarts la iniciativa. Espanya és el sisè estat de la Unió Europea que més menjar malgasta, amb 7,7 milions de tones, darrere d'Alemanya (10,3 milions de tones), Holanda (9,4), França (9), Polònia (8,9) i Itàlia (8,8).

En el cas dels iogurts, el ministre ha recordat que divendres passat es va publicar al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) el reial decret que deroga l'obligació d'indicar la data de caducitat –cosa que implicava fins ara la necessitat de vendre el producte 28 dies després de la seva elaboració–, i el substituirà per una indicació de consum preferent que cada fabricant apuntarà en funció de les característiques del producte. El repte del govern espanyol és reduir a la meitat el 2025 el malbaratament d'aliments respecte als nivells actuals, tal com marca la Unió Europea.

stats