Abusos a menors
Societat 14/09/2022

Ja hi ha quatre denúncies per abusos sexuals contra l'exdirectiu del CH Mataró

Tres casos són de l'última dècada i un altre de fa gairebé 40 anys

2 min
Imatge d'arxiu d'uns nens entrenant a hoquei

BarcelonaHores després que l'ARA publiqués dilluns que un noi havia denunciat per abusos sexuals Joan P., una figura històrica de l'hoquei a Mataró, tres persones més han anat als Mossos d'Esquadra per presentar denúncia. En els quatre casos es tracta de persones vinculades al Club Hoquei Mataró, on Joan P. havia sigut entrenador, delegat i directiu, fins al punt de rebre'n una distinció honorífica. Segons va avançar Mataró Audiovisual, la segona denúncia seria per uns fets que es van produir fa quasi quaranta anys, mentre que les dues últimes les han posades dos nois que van patir abusos fa set o vuit anys. En tots els casos, les víctimes eren menors d'edat.

El cas va esclatar dilluns quan es va fer pública la denúncia d'un noi que va patir els abusos de Joan P. al llarg de dos anys, fa aproximadament una dècada. Quan el menor va complir els 14 va poder posar-hi fi i allunyar-se de l'home, que havia arribat a l'entitat maresmenca el 1968 per col·laborar amb els equips infantils. Al llarg de més de cinquanta anys, el denunciat va estar estretament vinculat a l'entitat, on va ocupar tota mena de càrrecs: des d'entrenador dels més menuts fins a delegat de diversos equips i membre de la junta directiva, de la qual va arribar a ser vicepresident.

L'última denúncia fa referència a un cas del 2014, quan Joan P. va indicar a un nen de 13 anys que jugava al club que anés a casa seva per actualitzar la fitxa d'esportista. L'home va oferir un ordinador al menor perquè hi busqués el que volgués i li va posar pornografia mentre li indicava que es podia masturbar. Durant l'estona que va ser a la casa, l'home es va acostar al noi de "manera molt subtil" i en més d'una ocasió "s'acostava tant que li va tocar el penis", reflecteix la denúncia a la qual ha tingut accés l'ARA. Abans que el contacte físic anés a més, el menor va aconseguir marxar i ho va explicar immediatament a casa. El pare del nen va traslladar el malestar al club i l'entitat es va limitar a emetre un comunicat indicant que les persones alienes als equips no podien entrar als vestidors. A Joan P. no se li va dir directament res i la prohibició es va aplicar de manera general.

El 2019 Joan P. va deixar de ser directiu del CH Mataró perquè "va fer comentaris fora de lloc a una àrbitra", segons expliquen a l’entitat. El denunciat no només estava vinculat al club, sinó que també va ajudar a fundar, els anys 80, el Club d’Hoquei i Patinatge Artístic Cadí, a la Seu d’Urgell, perquè estiuejava a prop.

El cas ha correspost al jutjat d’instrucció número 1 de Mataró i està pendent que declarin les persones implicades.

Investigació

Si coneixes cap història o tens alguna informació sobre aquest cas o un altre, la pots fer arribar a l’equip d’investigació del diari aquí.

stats