Societat 17/12/2014

Jaume Asens: "És fàcil interpretar l'Operació Pandora com un mitjà de criminalització dels moviments socials"

L'advocat del bomber detingut aquest dimarts intueix que la macrobatuda contra anarquistes tenia l'objectiu polític recavar informació sobre el funcionament d'ateneus com la Kasa de la Muntanya

Ara
2 min
Jaume Asens és un dels membres de l'equip d'Iglesias / ARA

Barcelona"És fàcil interpretar l'Operació Pandora com un mitjà de criminalització dels moviments socials". Així s'ha expressat aquest dimecres en en una entrevista a 'Rac 1' Jaume Asens, l'advocat del bomber en la macrobatuda policial contra grups anarquistes que va tenir lloc dimarts. Un tipus d'operació policial operació, intueix Asens, d'aquelles que són "desproporcionades i espectaculars" però que s'acaben "desinflant" o que fins i tot "es queden en res". Amb tot, l'advocat creu que l'objectiu de l'anomenada Operació Pandora no era un altre que el de recavar informació sobre el funcionament d'ateneus com la Kasa de la Muntanya.

El també memnre de Guanyem i Podem ha explicat que el seu client, que va ser detingut davant dels seus companys de feina al parc de bombers, està citat a declarar aquest dimecres, però ha matisat que els Mossos no li han facilitat "cap dada" i no li han dit de què l'acusen: "No sabem quins fets se li atribueixen". Tot i que ha assegurat desconèixer si el seu client té vincles amb moviments socials, Asens creu que "es persegueix més la gent per qui són -en referència als anarquistes- que pel que han fet". De fet, ha apuntat que, en el registre de la casa del bomber posterior a la detenció, els agents buscaven llibres. El detingut es troba ara a la comissaria de Sabadell.

Hem de parlar amb molta cautela fins que no aconseguim accedir a l'expedient", ha dit Asens, però no s'ha estat d'afirmar: "Ara parlem de sospites i coses estranyes, com l'entrada i registre a la Kasa de la Muntanya, que és realment estrany". "Dóna la sensació que es tracta d'una operació amb component polític d'escarni i d'investigació de moviments socials", ha insistit.

stats