Societat 26/03/2012

Jaume Bonet deixa la vaga de fam pel català i la continua un altre soci de Jubilats per Mallorca

Tomeu Amengual va començar la seva protesta aquest diumenge i pren el relleu del primer de fer-la, que ha aguantat 26 dies sense menjar

Ara
1 min
Jaume Bonet fa 18 dies que està en vaga de fam a Can Alcover, el centre cultural de l'OCB

BarcelonaJaume Bonet, el professor jubilat de Mallorca que va començar la vaga de fam pel català i contra les polítiques lingüístiques del govern del PP encapçalat per José Ramón Bauzá, deixa la protesta. Li pren el relleu un altre soci de Jubilats per Mallorca, que va començar la vaga aquest diumenge, coincidint amb la manifestació massiva pels carrers de Palma en defensa de la llengua.

Bonet ha anunciat la seva decisió, presa després de 26 dies sense menjar i quan ja es troba "molt cansat", en una entrevista a Catalunya Informació, aquest dilluns a la tarda. Segons ha explicat, començarà bevent aigua i, després, aigua amb suc de taronja, ja que el sistema digestiu s'ha d'anar acostumant poc a poc a la represa de la ingesta d'aliments.

El professor ha ressaltat, però, que "la cadena no s'atura i anirà seguint mentre ho decideixi la junta" de l'entitat Jubilats per Mallorca. "Espero que la vaga hagi servit per a alguna cosa", ha afegit.

stats