CUINA
Societat 30/04/2012

Joan Roca, copropietari del Celler de Can Roca: "Serem a dalt de tot"

El cuiner diu que viuen les hores prèvies al lliurament del guardó al millor restaurant del món "sense patir"

Ara
1 min
Joan Roca amb la seva família / CÈLIA ATSET

BarcelonaEl Celler de Can Roca és el més ben posicionat per passar a ser el millor restaurant del món aquesta nit en el lliurament a Londres dels premis de la revista 'Restaurant Magazine'. El principal rival dels gironins als premsi dels 50 millors restaurants del món és el restaurant danès Noma, guanyador de les dues darreres edicions.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Joan Roca, un dels tres germans propietaris de l'establiment, ha admès que tenen moltes possibilitats d'obtenir el reconeixement, però ha dit que viuen aquestes hores prèvies "sense patir". Sigui com sigui, ha assegurat, seran "a dalt, a les primeres posicions", i la feina de promocionar el territori "la farem igual".

Roca ho ha dit des de Londres. Els guardons es faran públics en un acte aquest vespre. També és a la capital anglesa Ferran Adrià. El Bulli va ser el millor restaurant del món, segons la publicació 'Restaurant Magazine', durant cinc anys. "Que el Joan quedi primer i que vinguin molts turistes i sigui bo per l'economia", ha desitjat Adrià en la mateixa entrevista. Segons ha dit el xef, ser considerat el millor restaurant del món suposa 1.800 milions d'euros de retorn en premsa durant tot l'any. "Avui estem més nerviosos que ahir, estem descol·locats", ha afegit Ferran Adrià. Segons diu, algunes fonts situen el Celler de Can Roca com el guanyador, i altres, no.

stats