Societat 29/04/2014

Desarticulen un grup criminal que havia atracat dues joieries al Maresme

Els cinc detinguts, tres dels quals han ingressat a presó, havien sostret joies valorades en més de 100.000 euros

Acn
2 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup criminal que havia atracat dues joieries de Mataró i Premià de Mar, al Maresme.

Els cinc detinguts, tres dels quals han ingressat a presó, havien sostret joies valorades en més de 100.000 euros.

El primer dels atracaments va tenir lloc el 28 de març en una joieria de la capital del Maresme. El van cometre a plena llum del dia dos homes que portaven cascos de motocicleta integrals. Per accedir a l'establiment van rebentar la porta d'accés amb un mall i, un cop a dins, van intimidar amb un matxet dos treballadors mentre destrossaven els aparadors i expositors. Després de robar joies per valor de 7.100 euros, van iniciar la fugida amb una moto.

Segons els Mossos, l'atracament es va dur a terme de manera molt ràpida i en presència de diversos testimonis. De fet, alguns testimonis van seguir els autors dels fets amb els seus vehicles, però les versions que donaven respecte de la fugida dels atracadors eren poc precises.

El segon atracament va succeir el 10 d'abril en una joieria de Premià de Mar, i en aquesta ocasió, els lladres van utilitzar una arma de foc. També el van presenciar diversos testimonis, que van revelar als investigadors que una estona abans havien observat com una furgoneta tallava el trànsit del carrer on estava ubicada la joieria i que, posteriorment, assegurava la fugida de la motocicleta amb els dos autors materials dels fets.

Segons les primeres informacions, els agents policials van treballar amb el convenciment que es podria tractar d'un monovolum que pertanyia a un delinqüent molt actiu al Maresme. Ràpidament, els Mossos d'Esquadra es van adreçar al seu domicili per fer-hi una vigilància discreta. Poc després, van observar com arribava el sospitós amb el vehicle investigat acompanyat de dos nois més.

Els agents van detenir el conductor del vehicle mentre un segon ocupant va intentar fugir en advertir l'acció policial, però poc després també el van poder arrestar. Un dels mossos va reconèixer el tercer ocupant i el van detenir al cap d'unes hores al seu domicili, a Arenys de Munt.

Així mateix, els investigadors van poder recuperar l'arma utilitzada en el robatori, amagada al carrer i embolicada en una peça de roba, a més de totes les joies sostretes que van abandonar al mig del carrer en veure's interceptats pels policies.

L'endemà, el dia 11 d'abril, es van fer dos registres domiciliaris, en una la localitat de Mataró i a Arenys de Munt. En aquests registres es van intervenir dues armes detonadores, una pistola de foc real amb gran quantitat de munició, diverses peces de roba, les claus de la motocicleta utilitzada en el primer atracament i altres objectes, com un inhibidor de freqüència que neutralitzava les alarmes en el moment de cometre els robatoris amb força a la nit.

Posteriorment, els agents van detenir dos homes més que també formaven part de la banda: un d'ells va participar en la sostracció de la motocicleta emprada en el primer atracament i l'altre va cometre l'atracament. Els cinc detinguts tenen edats compreses entre els 20 i els 23 anys; tres són de nacionalitat espanyola; un, marroquina, i un, xilena, i tenien diversos antecedents policials.

El jutjat de guàrdia de Mataró va decretar l'ingrés a presó dels tres primers detinguts i el jutjat en funcions de guàrdia d'Arenys de Mar va decretar la llibertat amb càrrecs dels altres dos.

stats