Societat 23/05/2012

Fernández Díaz anima les aficions del Barça i l'Athletic a quedar-se a Madrid "tot el cap de setmana", després de la final de Copa

El ministre de l'Interior no ha revelat el nombre d'agents que vetllaran per la seguretat de la capital de l'Estat, però ha dit que el desplegament policial s'ajustarà al "d'un esdeveniment d'aquesta magnitud"

Efe
1 min

MadridEl ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha animat avui les aficions de l'Athletic de Bilbao i del Barça que vagin a Madrid amb "tranquil·litat" i que s'hi quedin "no només a gaudir de la final de la Copa del Rei de futbol", sinó "tot el cap de setmana": "Madrid té un atractiu turístic cultural enorme" i és "una capital meravellosa", ha dit el ministre.

En declaracions als periodistes després de visitar l'Escola Nacional de Protecció Civil, amb motiu de la setmana d'Autoprotecció Civil, el ministre ha assegurat que la final de la Copa del Rei és "un espectacle de primer ordre i que desperta passions", i ha demanat a les respectives aficions que canalitzin aquests sentiments de "forma civilitzada i convivencial".

"Divendres no passarà res, serà un partit ple de passió, però les aficions poden estar tranquil·les", ha dit Fernández Díaz, que ha animat tothom a anar al Vicente Calderón "amb la família i els amics".

El titular d'Interior ha subratllat que les dues aficions "s'ho passaran molt bé", i ha revelat que tant el seu fill, "de sang blaugrana", com els seus nebots i amics de Bilbao li han preguntat si els aconsellava o no venir a Madrid. La seva resposta ha sigut: "Només faltaria, és clar que heu de venir!".

Sobre el dispositiu policial dissenyat per al partit, el ministre no ha revelat el nombre d'agents que hi haurà, encara que ha dit que el desplegament s'ajustarà al "d'un esdeveniment d'aquesta magnitud".

stats