Societat 04/12/2013

Wert utilitza l'informe PISA per justificar la reforma educativa i diu que només llança la tovalolla "en sortir de la dutxa"

El ministre d'Educació atribueix els mals resultats dels estudiants al govern Zapatero i nega que el sistema educatiu estigui escindit entre escoles de rics i de pobres

2 min
El ministre d'Educció, José Ignacio Wert, aquest dimecres a Madrid / EFE

El ministre d'Educació, José Ignacio Wert, ha reivindicat aquest dimecres a Madrid la reforma educativa (LOMCE) impulsada pel seu departament com a eina per superar els resultats de l'informe PISA 2012, que han posat de manifest un estancament dels alumnes espanyols en matemàtiques, ciència i lectura. El ministre ha destacat que l'estudi es va fer a l'abril del 2012, abans que ell posés en marxa "cap mesura de les que popularment es coneixen com a retallades" i, per tant, "analitza principalment els dos governs anteriors a l'actual", ha subratllat. Wert també ha negat que el sistema educatiu estigui escindit entre escoles de rics i de pobres i ha emmarcat les diferències de resultats entre aquests alumnes a l'increment dels immigrants. El titular d'Educació espanyol ha descartat dimitir i ha assegurat, amb sorna, que només llança la tovallola "en sortir de la dutxa".

Wert ha fet aquestes declaracions en un esmorzar informatiu on han estat presents la vicepresidenta del govern espanyol, soraya Sáenz de Santamaría, i els ministres de Justícia i Ocupació, Alberto Ruiz Gallardón i Fátima Báñez, a més del president del Congrés, Jesús Posada, i el president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González.

Báñez ha presentat Wert com un "home modern que té twitter", que "pensa el que diu i diu el que pensa" i que "vol guanyar una batalla fonamental per a Espanya" que és "la de l'educació".

Lamenta que es "caricaturitzi" la LOMCE

El titular d'Educació també ha negat que la LOMCE es posi en marxa sense consens, perquè en aquests mesos "he encaixat moltes mans de gent que se m'ha acostat i m'ha dit que està totalment d'acord amb la reforma". En tot cas, ha admès que ha prevalgut una "imatge social" de la llei que és "una caricatura que alguns han volgut fer", amb "eslògans i proclames" que "tenen molt poc a veure amb el contingut medul·lar de la LOMCE", ha dit. A més, ha afirmat que aquesta nova llei és només una "reforma parcial" de la LOE.

Respecte a la separació de sexe a les aules, ha recordat que aquesta és una modalitat que és legal i constitucional, i és també una opció "molt minoritària", ha dit. "No hi ha cap justificació constitucional ni legal per negar-los l'accés a la subvenció", ha dit.

Per últim, ha negat que tingui cap intenció de plegar. "Jo no tiro la tovallola en cap altre lloc que no sigui en sortir de la dutxa", ha afirmat.

stats