Societat 18/03/2014

L'oncòleg Josep Baselga presidirà l'organització científica sobre recerca del càncer més important del món

Els 34.000 membres de l'Associació Americana per a la Investigació del Càncer (AACR) han escollit el doctor català nou president electe. Assumirà el càrrec a partir de l'abril

Ara
2 min
El doctor Josep Baselga / ACN

BarcelonaL'oncòleg català Josep Baselga ha estat escollit nou president de l'Associació Americana per a la Investigació del Càncer (AACR). L'elecció l'han fet els 34.000 membres de l'organització científica, la més important a nivell mundial en l'àmbit de la recerca científica sobre el càncer.

Baselga, actual director de l'hospital Memorial Sloan-Kettering Cancer Center de Nova York, es convertirà oficialment en el president electe de l'AACR en el congrés anual que l'organització celebrarà a San Diego (Califòrnia) entre el 5 i el 9 d'abril d'enguany, i assumirà la presidència del centre a partir de l'abril del 2015, tal com informa l'organització a través d'un comunicat penjat a la seva pàgina web. Així, Baselga estarà al capdavant de l'entitat tres anys: un de president electe, un altre a la presidència i, finalment, com a president sortint.

Llicenciat en medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), doctorat en medicina i cirurgia i catedràtic de medicina per la mateixa universitat, va completar la seva residència en medicina interna i oncologia mèdica al Memorial Sloan-Kettering Cancer Center de Nova York i va treballar al departament de càncer de mama del mateix hospital. Quan va tornar a Catalunya el 1996, va dirigir el departament d'oncologia mèdica de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron.

El doctor Baselga és reconegut internacionalment per les seves investigacions en el desenvolupament de nous fàrmacs per al tractament del càncer, especialment el de mama. Una de les seves tasques al capdavant de l'AACR serà, tal com destaca el comunicat de l'organització, promoure la missió de l'associació per prevenir i curar el càncer mitjançant la investigació, l'educació, la comunicació i la col·laboració.

Baselga ha participat activament amb la AACR durant més de 20 anys. Abans de dirigir l'hospital Memorial Sloan-Kettering Cancer Center de Nova York, va estar al capdavant de la divisió d'hematologia i oncologia del Massachusetts General Hospital Cancer Center de Boston i va ser catedràtic de medicina a la Harvard Medical School, a més de ser responsable de la direcció científica del Vall d'Hebron Institut d'Oncologia.

stats