NOU GOVERN
Societat 08/01/2011

El conseller de Benestar es compromet a mantenir els ajuts socials de la Generalitat

Josep Lluís Cleries assegura en una entrevista a TV3 que que els complements de les pensions de viudetat i altres ajudes no es poden suprimir. Deixa per a la segona part de la legislatura la redacció d'una llei catalana de la dependència

Redacció
1 min
El conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries, en la presa de possessió. Foto: PERE VIRGILI

BarcelonaEl complement català de les pensions de viudetat està garantit malgrat el mal moment de les finances de la Generalitat. Ho ha assegurat aquest dissabte, en una entrevista a TV3, el nou conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries. Aquest ajut i tots els altres que es considerin "de primera necessitat" per a les persones i les famílies "tindran recursos". "Hem de mantenir el sistema de complements, no el podem suprimir, seria provocar mes pobresa", ha argumentat.

Com a diputat a l'oposició de CiU, Cleries es va destacar per les seves crítiques a l'aplicació de la llei de dependència aprovada al Parlament espanyol. Manté les seves crítiques i aspira a impulsar una llei de dependència catalana, però deixa aquest projecte per a la segona part de la legislatura. "Per ara, el que hem de fer és posar ordre, complir els terminis, que la gent sàpiga com està el seu cas", ha al·legat.

I ha repetit una frase que ha dit en diverses ocasions. "En els últims anys, l'únic dret social que s'ha universalitzat ha estat el d'esperar-se i el de desesperar-se." Per això, Cleries diu que l'objectiu és "un canvi de paradigma". "Hem de deixar de parlar de dependència i començar a parlar d'autonomia, hem d'aspirar a donar el màxim d'autonomia possible de les persones", ha conclòs.

Sobre la gestió de la immigració, s'ha proposat buscar el camí del mig "entre el bonisme i el racisme".

stats