Societat 03/03/2015

A judici deu acusats per organitzar baralles de galls a Mallorca

Escollien les aus per la seva agressivitat i les feien entrenar corrent en cintes mecàniques

Europa Press
1 min

Palma de MallorcaLa Secció Segona de l'Audiència Provincial de Palma jutjarà des d'aquest dimarts, a partir de les 10, a deu acusats per organitzar baralles il·legals de gall en una nau del municipi mallorquí d'Ariany. La Fiscalia reclama entre deu i onze anys de presó per a tots ells per delictes de maltracte animal i associació il·lícita.

Des de gener de 2008, de manera organitzada i reiterada, s'organitzaven baralles un dia a la setmana, amb la celebració d'un campionat anual, per al qual van crear una infraestructura dirigida a captar nous membres, donant així una aparença de legalitat a l'associació. Les baralles eren l'eix central de l'entitat, que escollia els galls per la seva agressivitat. Els esperons dels animals eren prèviament afilats i mesurats a fi d'augmentar de forma "deliberada i inhumana" el dolor de les aus, recull la Fiscalia. Per a entrenar els galls, afegeix, els criadors els feien córrer en cintes mecàniques.

El 9 de febrer d'aquest any, agents de la Guàrdia Civil van intervenir a la nau, on van rescatar 27 galls, vuit dels quals presentaven nul·la mobilitat, a banda de navalles, xeringues, fil, agulles i diversos medicaments.

stats