TRIBUNALS
Societat 28/05/2013

El judici dels Casuals acaba a cops de puny

Un enfrontament entre els acusats i els Mossos a l'Audiència provoca set ferits

L.d.r.
2 min
El judici dels Casuals acaba a cops de puny

Barcelona.La tensió es vivia des del primer dia del judici, però ahir va esclatar. El macrojudici contra una vintena de Casuals -la branca més radical dels Boixos Nois- va començar a principis d'abril a l'Audiència de Barcelona i, des d'un principi, els processats -acusats d'extorsionar propietaris de discoteques- i els seus familiars han mantingut una actitud desafiant cap als magistrats, els Mossos d'Esquadra que vigilen la sala i els periodistes. Ahir, però, es va viure una situació inèdita a l'Audiència, quan acusats i agents van protagonitzar una baralla a cops de puny i empentes, després que els Casuals protestessin per les noves mesures de seguretat ordenades pel jutge, que havien suposat que els processats arribessin a la sala custodiats per efectius dels GEI, el grup d'elit dels Mossos.

Tot just començar la sessió un dels processats va protestar i la magistrada en va ordenar l'expulsió de la sala. Aquest fet va originar un episodi de tensió -ja habituals en aquest judici-, quan la resta d'acusats van voler sortir en solidaritat amb l'expulsat i els Mossos van haver de demanar reforços per reduir-los. Finalment, van ser expulsats de la sala a la força davant les protestes dels familiars. La baralla va acabar amb tres processats i quatre agents ferits, i tres acusats amb atac d'ansietat.

El cas, al jutjat de guàrdia

En tornar a començar la sessió la fiscal del cas, acompanyada per la fiscal superior de Barcelona, Anna Magaldi, va demanar l'expulsió dels acusats en els dies que queden de judici, un fet que va ser qüestionat per les defenses, que van considerar "desproporcionada" l'actuació policial. La magistrada va decidir, però, continuar el judici amb la presència dels acusats, tot i que prèviament els va fer entrar un a un per fer-los prometre que es "portarien bé" la resta dels dies. La magistrada ja va anunciar ahir que ha enviat el cas al jutjat de guàrdia, després que la fiscal assegurés que estudiaria denunciar els participants en la baralla per un delicte d'alteració de l'ordre públic, en considerar que "han creat un greu problema de seguretat".

stats