Societat 03/07/2019

Un oncle de la víctima de la violació múltiple de Manresa intenta agredir els acusats

Els testimonis previstos per a aquest dimecres declararan finalment dilluns vinent

Efe
2 min
Un oncle de la víctima de la violació múltiple de Manresa intenta agredir els acusats

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han intervingut aquest dimecres per contenir un oncle de la víctima de la violació múltiple de Manresa (Bages) que ha intentat abraonar-se sobre els set acusats a les portes de l'Audiència de Barcelona, on els estan jutjant. La sessió del judici prevista per avui, en què havia de declarar la víctima i els testimonis clau del cas, s'ha acabat suspenent fins dilluns vinent, per una qüestió personal que afectava un dels lletrats de la defensa. No obstant, s'han viscut moments de tensió a les portes de l'edifici judicial, on familiars de la menor i grups feministes han increpat els processats, que estan en llibertat provisional.

Quan els set processats sortien del Palau de Justícia, una vegada suspesa la sessió, un oncle de la menor, que portava una petita pancarta amb el lema "No és abús, és violació", ha intentat abraonar-s'hi, cosa que ha obligat a diversos mossos a intervenir per contenir-lo mentre els acusats abandonaven el lloc.

Els sis presumptes autors de la violació múltiple –i un setè que està acusat de masturbar-se mentre la presenciava– han abandonat les dependències judicials entre els seus advocats, amb les cares tapades amb jaquetes, mocadors i altres peces de roba per evitar que els captessin les càmeres que hi havia a les portes de l'Audiència de Barcelona.

Un oncle de la víctima de la violació múltiple de Manresa intenta agredir els acusats

Violació per torns

La Fiscalia demana entre 10 i 19 anys i mig de presó per a sis dels set processats, tot i que de moment defineix els fets com a abusos i no com a violació. La màxima petició de pena és per al primer processat, que s'hauria emportat la jove en una sala de la fàbrica on estaven de festa juntament amb la resta de processats i una vintena de nois i noies més, la majoria menors d'edat. Segons la fiscal, aquest home va violar la jove i després va organitzar torns perquè ho fessin la resta del grup: "Va, ara et toca a tu, 15 minuts, i no tardis". Primer per ordre i després en tromba, la resta de processats van anar entrant en aquella sala i van agredir la jove. Després, un d'ells hauria amenaçat la resta d'assistents a la festa amb una arma de fogueig perquè no expliquessin res.

La Fiscalia acusa els acusats d'abús sexual i no de violació / FRANCESC MELCION

Ahir tots els acusats van admetre haver assistit a la festa però van negar l'agressió. Les proves biològiques van determinar que hi havia diversos perfils genètics a la roba de la noia, però només es va poder identificar l'ADN d'un dels processats. Per a la resta, els resultats no van ser concloents. Per això una de les claus del cas serà la declaració de la víctima i dels testimonis, que s'havia de fer aquest dimecres i que finalment ha quedat ajornada a dilluns vinent després que la sessió se suspengués per una qüestió personal d'un dels lletrats de la defensa.

stats