Demanen presó permanent per a l'assassí de tres sensesostre en ple confinament

La Fiscalia l'acusa d'aprofitar-se de la "vulnerabilitat" i la "desprotecció" de les víctimes

2 min
La caravana on vivia l'assassí, en una imatge d'arxiu

BarcelonaSabia que eren persones molt vulnerables i que, de nit i en ple confinament, ningú els podria ajudar. I els va assassinar a cops. La Fiscalia demana la pena més alta que preveu el Codi Penal espanyol, la presó permanent revisable, per a l'assassí de tres sensesostre al centre de Barcelona l'abril del 2020. L'home, que és a la presó des del moment de la seva detenció, va cometre els tres crims en nou dies de diferència, entre el 18 i el 27 d'abril. De fet, els Mossos sospitaven que podria haver comès encara un quart assassinat, però finalment la investigació no ha pogut reunir prou proves per atribuir-li aquest altre crim, que quedarà impune.

En el seu escrit d'acusació, la Fiscalia subratlla que l'assassí es va "aprofitar" de la situació de "vulnerabilitat" i de "desprotecció" de les víctimes i del context del confinament per l'emergència sanitària, que havia deixat la ciutat "deserta", per cometre els crims. Les víctimes "ni van poder preveure l'atac letal, ni van poder defensar-se ni tampoc sol·licitar ajuda a tercers", diu la fiscal del cas.

L'assassí va atacar els tres homes de la mateixa manera, de nit i utilitzant un objecte contundent. En un dels casos va ser un bastó i en els altres dos una barra de ferro. L'home es va acarnissar amb les víctimes, a qui va pegar fins a obrir-los el cap.

La fiscal del cas no entra en la motivació que va portar l'assassí a cometre els crims, tot i que sí que subratlla que l'home va triar les víctimes per la seva "vulnerabilitat" i "desprotecció". Els forenses que van examinar el detingut van arribar a la conclusió que pateix un trastorn de personalitat, però la fiscal subratlla en el seu escrit que només afecta de manera "lleu" les seves capacitats cognitives, i considera que era plenament conscient del que estava fent.

L'home, que vivia en una caravana a les Planes, serà jutjat per un jurat popular. En cas que aquest tribunal i el jutge que el presideix decideixin no aplicar la presó permanent revisable, la Fiscalia demana com a pena alternativa que se li imposin 75 anys de presó i 10 més de llibertat vigilada. A més, demana una indemnització de més de 400.000 euros per als familiars de les víctimes.

stats