Tribunals
Societat Justícia 23/09/2022

Dotze investigats per irregularitats a la llar d'infants de l'Hospital de la Vall d'Hebron

El centre hauria operat nou anys sense llicència i amb finançament públic, segons la denunciant

2 min
L'Hospital de la Vall d'Hebrón, en una imatge d'arxiu

BarcelonaUna jutge de Barcelona investiga dotze càrrecs i funcionaris de l'Institut Català de la Salut (ICS), l'Hospital de la Vall d'Hebron i l'Ajuntament de Barcelona per presumptes irregularitats en la cessió de l'espai on es va obrir la llar d'infants de l'hospital, que ha tancat recentment i que hauria operat sense les llicències pertinents. La causa està oberta pels delictes de malversació i prevaricació. Va ser una infermera del centre, exmembre d'UGT, qui es va decidir a portar als tribunals les irregularitats després de tenir-ne coneixement. Segons els seus advocats, Miguel Durán i Miguel Ángel Duran (de Duran & Duran Advocats), des del 2013 "s'hauria produït una situació d'il·legalitat absolutament coneguda, tot i que tothom va mirar cap a un altre costat".

Segons la denúncia, tot hauria començat amb la cessió de l'espai l'any 2013 a una associació dirigida per una de les investigades i que es va crear expressament per gestionar l'escola bressol privada, que acollia els fills de treballadors de l'hospital. Després d'aquest tràmit, la responsable del centre no hauria sol·licitat cap de les llicències pertinents i, malgrat tot, hauria continuat operant amb el material i els subministraments pagats per l'hospital.

Expedient obert

El 2017 l'Ajuntament de Barcelona va obrir un expedient per la manca de permisos, que segons els advocats hauria "quedat oblidat", fins que aquest estiu es va ordenar tancar el centre, poc després que la jutge imputés els 12 investigats. "No hi ha hagut cap mena de control per part de l'hospital, de l'ICS i tampoc de l'Ajuntament", ha subratllat l'advocat Miguel Durán.

La denunciant, juntament amb els advocats Miguel Durán i Miguel Ángel Durán, al despatx d'ells de Barcelona

La denunciant ha acusat el sindicat i els gestors de l'hospital de sotmetre-la "a una campanya d'acorralament" des del moment que va denunciar les suposades irregularitats. La investigació fa quatre anys que està oberta, però no ha sigut fins aquest estiu que la jutge, després de rebre l'informe de la Guàrdia Civil, ha decidit imputar els càrrecs i funcionaris ara sota sospita, que declararan a finals d'octubre com a investigats.

stats