Tribunals
Societat Justícia 23/11/2022

Nou judici al Don Joan estafador per haver enganyat dues prostitutes

La Fiscalia i l'acusació particular demanen tres anys de reclusió per a Albert Cavallé, que ja acumula tres condemnes fermes però no ha entrat a presó

2 min
Albert Cavallé arribant ahir a l’Audiència de Barcelona abans del judici, amb unes ulleres que li tapaven mitja cara.

BarcelonaFa poc més d'un any, Albert Cavallé, també conegut com el Don Joan estafador, va ser condemnat a tres anys i mig de presó per estafar la primera dona que el va denunciar i a qui ha de retornar 70.000 euros. Amb aquesta condemna pendent de recurs i un llarg historial de denúncies, judicis i sentències, Cavallé ha tornat a asseure's aquest dimecres al banc dels acusats. Dues prostitutes a qui va contractar l'agost del 2020 el van denunciar per no pagar-los els 2.400 euros que va costar el servei. La Fiscalia i l'acusació particular, que representa les dones, li demanen tres anys de presó.

En aquest cas l'estafa és diferent de les primeres denúncies que es van interposar contra el Don Joan estafador, que vivia a costa de dones amb qui contactava a través d'aplicacions de cites i de qui aconseguia que li deixessin diners amb la promesa incomplida de retornar-los-els i amb l'excusa que els necessitava per recuperar-se d'un negoci que havia sortit malament o d'un deute que arrossegava. De fet, Cavallé ja va afrontar un altre judici per una suposada estafa, la de revendre un ordinador robat. Aquesta vegada s'ha assegut al banc dels acusats per no pagar el servei a dues prostitutes.

Cavallé ha assegurat al judici que va pagar en efectiu els serveis de les dones i les ha acusat de quedar-se amb el seu mòbil i les claus del pis. De fet, s'ha escudat en el fet que va ser ell mateix qui va anar a denunciar el suposat robatori a la policia. Els agents dels Mossos d'Esquadra que es van presentar a l'immoble de les dones van recomanar-los denunciar Cavallé quan van explicar que havien acordat verbalment amb ell que els faria una transferència i encara esperaven cobrar.

Les dones han assegurat que no sabien qui era Cavallé i han aportat una conversa de WhatsApp per demostrar que l'acusat s'havia compromès amb elles a fer-los una transferència de 1.200 euros a cadascuna per les 12 hores de servei prestat. "Les putes no et fan cap contracte", banalitzava ell a la sortida dels jutjats després del judici.

Tres condemnes fermes suspeses

El Don Joan estafador acumula un llarg historial judicial, però fins ara ha pogut esquivar l'entrada a presó. Ja ha estat condemnat set vegades per estafa. Tres de les sentències són fermes, però implicaven una pena menor (d'un any i mig la més llarga de les tres) i l'home n'ha pogut suspendre l'execució a canvi d'anar pagant els diners estafats a les víctimes. Cavallé té quatre sentències més recorregudes, una de les quals la de l'Audiència de Barcelona que el va condemnar a tres anys i mig de presó. A més ha estat absolt quatre vegades més, i tres de la trentena de denúncies que ha arribat a acumular han acabat arxivades.

stats