Violència sexual
Societat Justícia 13/04/2023

A presó un massatgista per agredir un adolescent: "No sortiràs de casa fins que no me l'ensenyis"

La jutgessa té en compte el risc de reiteració delictiva i la manca de penediment de l'home per enviar-lo entre reixes

2 min
Els abusos i el maltractament a menors, ocults pel confinament

BarcelonaDimecres al migdia. Cerdanyola. Un adolescent de 14 anys ofereix als vianants amb qui es troba butlletes d'un sorteig que han preparat amb els companys de classe per pagar-se el viatge de final de curs. Un veí del barri d'uns 40 anys se li acosta i li diu que n'hi comprarà una, però amb la condició que pugi amb ell a casa perquè no porta diners a sobre. El menor el segueix, però no està convençut d'entrar al pis. L'home, que és massatgista al barri, l'acaba convencent. Un cop dins tanca la porta amb clau i ofereix al nen 20 euros perquè li ensenyi el penis i li permeti fer-li una fel·lació. "No sortiràs de casa fins que no m'ensenyis la polla", hauria dit al menor, que va poder fugir perquè les claus havien quedat penjant al pany i va demanar ajuda a la treballadora d'un local d'estètica de la mateixa finca.

L'home va confessar parcialment els fets davant dels Mossos d'Esquadra, però va negar haver demanat una fel·lació a l'adolescent. La jutgessa té en compte que el relat del menor coincideix amb el dels testimonis, alguns dels quals van explicar que el massatgista oferia serveis de massatges tàntrics per a homes en barberies i centres d'estètica. Sumant a aquest fet el risc de fuga i de reiteració delictiva, la magistrada ha ordenat l'ingrés a presó provisional del detingut.

Manca de penediment

Segons la resolució, en el moment de l'arrest l'home va admetre davant dels policies "que tenia un problema" i va al·legar que aquell dia havia baixat al carrer a comprar alcohol perquè se li havia acabat a casa. El detingut va dir que se "li'n va anar l'olla" i no entenia per què va fer la petició al menor, però va negar haver-lo retingut i que li hagués demanat una fel·lació. Malgrat la confessió parcial, la jutgessa subratlla en la resolució la manca de penediment del detingut: "Si no l'he tocat, ¿per què haig d'anar a la policia?", va contestar als agents quan li van preguntar per què no havia anat a comissaria voluntàriament a explicar què havia passat si admetia que s'havia equivocat.

"Dona a entendre que no ha fet res reprovable", justifica la jutgessa, que insisteix en el risc de reiteració delictiva. La magistrada també té en compte que la víctima i el detingut són del mateix barri i que la seva posada en llibertat implicaria que es puguin creuar pel carrer, cosa que el menor va assegurar que "l'espantava" quan va declarar.

stats