El jutge de Barcelona que investiga l'1-O demana la baixa després de ser ingressat en un hospital

Juan Antonio Ramírez Sunyer, que va obrir una investigació pels preparatius del referèndum arran de les conferències de Santi Vidal, serà substituït

El titular del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, Juan Antonio Ramírez Sunyer, està ingressat des d'aquest dilluns en un hospital per una afecció intestinal i ha demanat la baixa. El magistrat s'encarrega de la causa judicial que investiga els preparatius de l'1-O -a Santi Vidal i els alts càrrecs Lluís Salvadó, Josep Maria Jové i Francesc Sutries, entre d'altres-, però no de la causa contra els consellers i els Jordis, que porta el Suprem. De fet, el jutge Pablo Llarena ha demanat informació a Ramírez Sunyer per la seva investigació. 

Així, davant la baixa de Ramírez Sunyer, des d'aquest dimecres i fins divendres que ve estarà al front del jutjat 13 un magistrat de la jurisdicció de menors. I des de dilluns en endavant ho farà el titular del 16, que actualment substitueix el del 29, que ara mateix està vacant però que serà cobert a partir del gener, i que habitualment és qui cobreix el del jutjat 13. 

Ramírez Sunyer és qui  va obrir al febrer la investigació pels preparatius del referèndum després de les conferències de l'exsenador d'ERC Santi Vidal, que va afirmar, entre altres coses, que el Govern disposava d'una partida "camuflada" de 400 milions d'euros. En la mateixa causa oberta per Ramírez Sunyer, la Guàrdia Civil va detenir el 20 de setembre una quinzena d'alts càrrecs del Govern.

El cas per les conferències de Santi Vidal esdevé la causa judicial del Procés

El magistrat, de 70 anys d'edat, encara pot exercir dos anys més com a titular del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, perquè el Consell General del Poder Judicial li ha permès endarrerir la jubilació.

El jutge educat d’americana creuada i de reixa fàcil