Societat 11/11/2016

La jutge diu que l'Ajuntament no pot demanar aturar el desallotjament de la Rimaia

Assegura que el consistori d'Ada Colau no forma part del procés

Ara
2 min
L’immoble de la ronda de Sant Pau on hi ha la Rimaia és buit des que es va acabar el 1993 i des de llavors  ha estat ocupat i desallotjat diverses vegades. L’última ocupació, la sisena, va ser al febrer.

BarcelonaLa jutge que porta el cas de l'edifici ocupat de la ronda Sant Pau de Barcelona, conegut com la Rimaia, considera que l'Ajuntament d'Ada Colau no està legitimat per demanar aturar el desallotjament, perquè no forma part del procés judicial. Al bloc –un conjunt de pisos de luxe aixecats l'any 1993 que mai es van arribar a vendre– hi viuen tres famílies amb nens, té un espai de criança i està arrelat als moviments socials i al teixit associatiu de la ciutat.

Segons ha explicat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, la magistrada considera que els únics amb "legitimitat" per demanar que s'aturi el desallotjament són les parts personades en el procés: la Fiscalia, la propietat de l'immoble –que exerceix l'acusació particular– i la defensa. D'aquesta manera, descarta el consistori d'Ada Colau, que el 24 d'octubre va enviar un escrit al jutjat demanant la suspensió del desallotjament.

Aquesta mateixa setmana l'Ajuntament va expedientar el propietari de l'immoble per mantenir durant tant de temps buit l'edifici. El tràmit administratiu podria comportar una sanció de fins a 500.000 euros.

15 dies per desallotjar l'edifici

Dimecres passat la jutge va prendre declaració a tres ocupants de l'immoble, com a investigats, i els va donar 15 dies per desallotjar l'edifici voluntàriament. El jutjat considera que aquest termini "facilita un temps" a les famílies perquè puguin traslladar-se sense l'amenaça de l'ordre policial de desallotjament.

La defensa va presentar un recurs contra l'ordre de desallotjament. La jutge n'ha informat la Fiscalia, que encara s'ha de pronunciar. Tot i així, l'ordre continua vigent.

Per saber-ne més: La Rimaia, el pròxim gran conflicte entre Mossos i okupes?

stats