Un jutge de Badalona obliga una núvia a treure's una xapa reivindicativa per la llibertat dels presos polítics

El magistrat ho va posar com a condició per casar-la amb el seu company. Els afectats denunciaran els fets

Un jutge de Badalona va obligar una noia que estava a punt de casar-se amb el seu company a treure's una xapa reivindicativa per la llibertat dels presos polítics que portava a la jaqueta com a condició per casar-los. 

La noia, que es diu Nora, ho ha explicat aquest dimarts als micròfons d''El matí de Catalunya Ràdio', després que 'El Món' en recollís ahir el testimoni. La Nora ha lamentat que el magistrat va posar aquesta condició per seguir amb el casament. "Només seure amb els testimonis, el jutge va dir que aquest servei era per a tothom i que havia de ser neutral. I jo vaig dir que si donava servei a tothom, també ho havia de fer amb mi", ha explicat.

Segons la núvia, el jutge no li va donar "cap alternativa", malgrat que ella i el seu company van recriminar que "també hi havia un retrat del Borbó": "I nosaltres no havíem dit res", afegeix. El jutge, segons la noia, es va defensar assegurant que si la xapa fos de símbol contrari, "com ara del PP o de Vox", també la faria treure. La contrarèplica de la noia afirmant que la seva xapa no era de cap partit polític, sinó una expressió de llibertat, no va servir de res.

La Nora ha admès que, finalment, i després de discutir una estona, es va acabar traient la jaqueta on portava la xapa per poder-se casar. Ella i el seu company ja s'han posat en contacte amb col·lectius d'advocats per denunciar els fets.

Més continguts de