Societat 22/04/2016

El jutge d'Innova critica el "desinterès inacceptable" de l'Ajuntament de Reus

El magistrat encara no sap què reclama el consistori i diu que no ha rebut ni un sol escrit seu tot i que exerceix l'acusació particular

Enric Borràs
2 min
Josep Prat, expresident de l'ICS, surt del jutjat de Reus després de declarar com a imputat pel cas Innova / ACN

BarcelonaEl jutge del cas Innova, Diego Álvarez de Juan, ha carregat avui en una interlocutòria contra l'Ajuntament de Reus, personat al cas com a acusació particular. Li recrimina que no li hagi fet arribar "ni un sol escrit" sobre la possible responsabilitat civil de l'exdirector general d'Innova i expresident de l'Institut Català de la Salut Josep Prat pel contracte presumptament irregular a l'arquitecte Jorge Batesteza.

Segons el jutge, deixar que la Fiscalia i les acusacions populars s'encarreguin de reclamar la indemnització que acabaria cobrant l'Ajuntament de Reus "suposa un desinterès inacceptable" tenint en compte les "escasses però essencials" obligacions de l'acusació particular. "Si reclama, com a mínim, ha de preocupar-se d'acreditar els extrems de la reclamació i prendre una posició activa", insisteix Álvarez.

Al document, el jutge reflexiona sobre si Prat ha de pagar la fiança d'1,5 milions d'euros que li ha imposat, o bé si ho pot fer l'asseguradora que va contractar Innova, tal com pretén Prat. En tot cas, si aquí hi ha en joc els 387.000 euros que s'haurien pagat de manera indeguda a Batesteza, "l'Ajuntament de Reus ha de mostrar molt més interès a cobrar-los", assegura.

Justament ahir es va saber que Prat havia declarat a la Guàrdia Civil que l'exconsellera de Salut, Marina Geli, i el qui era alcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, li havien ordenat enxufar a Innova dos ex alts càrrecs del departament de Salut: Batesteza i l'exdirector del Servei Català de la Salut (CatSalut) Carles Manté. En tots dos casos contractar-los era innecessari, segons Prat i, per tant, la decisió de fer-ho va ser política. Els pagaments, segons la seva versió, es van fer a través del Govern inflant el contracte amb l'Hospital Sant Joan de Reus.

La macrocausa Innova s'investiga des de l'any 2012 i ja acumula 14 peces separades i més d'un centenar d'imputats.

stats