SOCIETAT
Societat 17/04/2012

Jutgen un empresari que va idear un xantatge sexual per obligar un advocat a pagar 700.000 euros

El principal acusat, que nega els fets, va contractar una prostituta perquè provoqués trobades casuals amb la víctima i se l'emportés al llit. van utilitzar les imatges dels encontres sexuals per amenaçar-lo.

Laura Díaz-roig
2 min

BarcelonaL'Audiència de Barcelona ha jutjat avui un empresari, Miguel M.M., que va idear un xantatge sexual per amenaçar un advocat, amb que mantenia enemistat després de la gestió que va fer de la seva empresa, i obligar-lo a comprar les seves participacions per valor de 700.000 euros. El fiscal manté que Miguel M.M., a través d'una altra persona també imputada, va contractar els serveis d'una prostituta que, durant l'any 2007, va provocar trobades "aparentment fortuïtes" amb la víctima en un conegut club esportiu de Barcelona.

En dues ocasions, la prostituta i l'advocat van mantenir relacions sexuals en habitacions d'hotel, on previament els acusats -amb l'ajuda d'un detectiu privat també imputat-, havien instalat una càmera. Segons ha explicat la propia víctima, sobre el març de 2008 Miguel M.M. es va reunir amb ell i li va dir que portava temps peraparant-se per arruinar-li la vida, després que l'advocat i els seus socis haguessin descobert irregularitats en l'empresa informàtica que ell dirigia. Pocs dies després va rebre les fotografies on apareixia ell mantenint relacions amb la prostituta.

En una segona reunió, a finals de maig de 2008, l'empresari Miguel M.M. va amenaçar la víctima amb difondre les imatges i filmacions si ell no li comprava les seves participacions de l'empresa per 700.000 euros.

El principal acusat, que reconeix la seva enemistat amb la víctima i ha reivindicat el seu dret a rebre els diners de les participacions, ha negat tots els fets i els ha qualificat de "repugnants". Els acusats que van actuar com a intermediaris han explicat que creien que les filmacions eren per confirmar una relació extramatrimonial.

El fiscal demana sis anys de presó pel principal acusat, Miguel M.M., per un delicte de descobriment de secrets i un d'amenaces.

stats