Societat 03/09/2014

Ashya King es retroba amb els seus pares a l'hospital de Màlaga

El nen britànic, els pares del qual van ser alliberats ahir, rebrà tractament a França o la República Txeca

Efe
2 min
Els pares d'Ashya King, aquest dijous a Sevilla, on han fet una roda de premsa / EFE

MàlagaEl nen britànic de 5 anys Ashya King seguirà uns dies a l'hospital de Màlaga on es troba ingressat a conseqüència del tumor cerebral que pateix. Quan millori el seu estat viatjarà a la República Txeca o França a rebre tractament. Aquesta tarda el nen s'ha retrobat amb els seus pares a l'Hospital Matern Infantil de Màlaga. Una reunió que ha estat possible després que l'Audiència Nacional deixés en llibertat la parella un cop la fiscalia britànica va retirar la polèmica ordre de detenció.

Ashya King va ser hospitalitzat en aquest centre de Màlaga després que els seus pares fossin detinguts dissabte per una ordre de recerca emesa pel Regne Unit després de treure el nen sense consentiment mèdic del centre sanitari anglès on estava sent tractat. De fet, a hores d'ara no queda clar qui té la custòdia i pàtria potestat del petit. Segons l'advocat dels pares, la tenen ells. Un jutjat de Portsmouth, però, afirma el contrari.

Quan el nen -ara molt content, segons els seves familiars- estigui millor viatjarà en un avió medicalitzat al país on finalment hagi de rebre el tractament. Segons l'advocat el nen serà traslladat per les autoritats espanyoles en un termini aproximat d'una setmana.

El pare, que ha abandonat l'hospital passades les 19.30 hores, ha explicat als periodistes que espera el trasllat del menor i que han començat amb la rehabilitació. La família estudia quina és la millor teràpia a seguir i assegura que en el moment en què prenguin una decisió, ho comunicaran al jutjat de Portsmouth.

El cònsol del Regne Unit a Màlaga ha mantingut una reunió amb el pare i l'advocat per estudiar la situació de la parella, que va quedar en llibertat després d'estar detinguts judicialment des de dilluns passat a la presó de Soto del Real (Madrid).

El nen continua estable i bé, dins del seu estat, a l'hospital on va arribar dissabte passat després de ser localitzat al costat dels seus pares en un hostal de Màlaga. Ashya ha plorat aquest dimecres en retrobar-se amb els seus pares en el centre sanitari en una moment molt emotiu, segons han relatat a Efe testimonis presencials.

El delegat de Salut de la Junta d'Andalusia a Màlaga, Daniel Pérez, ha explicat que el menor rep les cures i atencions necessàries i els pares han transmès a la direcció de l'hospital que "estan contents amb l'atenció que s'està donant".

"Per amor"

En una conferència de premsa a Sevilla, Brett King ha afirmat que tot el que ha fet ha estat "per amor" al seu fill i perquè aquest no acabi com un vegetal. King ha afirmat que "alguna cosa ha fallat en la Justícia" del seu país, per culpa de la qual la seva dona i ell han estat "tractats com a criminals".

Els pares s'havien traslladat des del seu país fins a Màlaga per vendre un pis de la seva propietat i poder pagar al seu fill un tractament alternatiu a la quimioteràpia a la República Txeca. De fet, la família va iniciar després una campanya a internet reclamant donacions amb què pagar aquesta atenció.

La Policia va trobar el menor a l'Hostal Esperanza del nucli de població de Benajarafe, al municipi de Vélez-Màlaga, després d'haver estat alertada per la recepcionista de l'establiment, que va veure a la televisió l'avís policial d'ajuda.

stats