Sostenibilitat
Societat 29/10/2021

L'AMB rep un premi internacional per les seves polítiques sostenibles

El guardó l'atorga una organització vinculada a les Nacions Unides i abans l'han rebut ciutats com Glasgow, Mannheim o Vacouver

ARA
2 min
La medicina xinesa aterrarà a l’Hospitalet

BarcelonaL'Àrea Metropolitana de Barcelona ha rebut aquest divendres el guardó Global Green Cities Award, concedit cada any pel Fòrum Global sobre Assentaments Humans, una organització amb base a Nova York i que actua com a òrgan consultiu de les Nacions Unides. Es tracta d'un reconeixement que generalment s'entrega a una ciutat concreta però, en aquesta ocasió, l'organització ha volgut valorar les polítiques de sostenibilitat que desenvolupa l'AMB en conjunt a totes les ciutats que gestiona dins de l'àrea metropolitana, on hi conviuen municipis molt diferents entre ells.

La distinció destaca l’aposta d'aquest ens per les polítiques centrades en la natura i la integració de la infraestructura verda. De fet, el jurat del premi valora tota una sèrie d'indicadors per controlar les polítiques de les administracions per potenciar les zones verdes en el seu territori i si aquestes van línia amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de Nacions Unides.

Segons el comunicat de la pròpia AMB, el jurat ha valorat molt positivament l'eficiència del planejament urbà de l'àrea metropolitana, la mobilitat sostenible (recollida al Pla Metropolità de Mobilitat Sostenible i el Pla Clima i Energia 2030), la protecció dels recursos naturals, en especial de l'aigua, o les plataformes metropolitanes d’economia circular i les polítiques inclusives.

En edicions anteriors el premi havia reconegut els esforços de ciutats com Glasgow, Mannheim, Yokohama, Vancouver o Vitòria. En rebre el premi, el gerent de l'AMB Ramon Torra, ha remarcat que “l’AMB està profundament compromesa amb la protecció de la natura i la infraestructura verda, i en la lluita contra l’emergència climàtica". Aquest guardó arriba dos dies abans que comenci la cimera mundial del canvi climàtic de les Nacions Unides, la COP26 a Glasgow. 

stats