LA MÉTEO
Societat 26/10/2011

Matí fred, migdia assolellat i vespre de canvis

A partir del vespre ens arriba una borrasca activa amb pluges generals i abundants fins dissabte

Laura Ventolà
2 min

BarcelonaAquest matí ens hem llevat amb temperatures fresques en molts punts i fins i tot fredes.

En moltes àrees, és el matí més fresc del que va de tardor, amb valors al voltant dels 11 i 14 graus a la costa i inferiors als 7 graus en punts de l'interior. Per tant, caldrà abrigar-nos durant les primeres hores ja que a mesura que vagi avançant el dia les temperatures s'aniran recuperant i tindrem un ambient suau entorn dels 20/22 graus.

De totes maneres, al llarg de la jornada, tot i que farà sol i l'ambient serà suau, ens aniran creuant bandes de núvols alts i mitjans que enteranyinaran el cel.

Ja serà a partir del vespre/nit que arribaran els primers canvis. Els núvols baixos guanyaran terreny per la costa i per l'oest, ja que ens arriba una pertorbació força activa que ens afectarà de ple al llarg de tot dijous i fins dissabte amb pluges en general abundants, i particularment intenses en alguns punts.

S'iniciaran de matinada pel litoral, prelitoral i meitat sud del país i ràpidament s'estendran per la resta del país. Les precipitacions més importants es concentraran a la meitat est i la resta de litoral i prelitoral, mentre que a l'interior seran de menor magnitud.

En general seran pluges d'intensitat moderada, i localment aniran acompanyades de tempesta. A les comarques del nord-est, les pluges poden ser molt abundants i alguns registres podrien acumular entre 50 i 100 litres en 24 hores.

Al País Valencià i a les Illes Balears, el canvi de temps també arriba a partir de dijous i serà entre dijous i dissabte que les pluges seran més ressenyables. A partir de diumenge, la pertorbació es va retirant, però no acabarà de fer net i en punts de la costa encara podrien caure ruixats, sobretot al País Valencià i a les Illes Balears.

Trobareu la previsió actualitzada del vostre municipi a ara.cat/meteo.

stats