SOCIETAT
Societat 17/09/2012

L'acusat del triple crim de la Sagrada Família torna a culpar la seva exparella tot i les restes d'ADN

Alex C.G. diu que la filla i tieta dels morts volia cobrar l'herència i que les restes de sang a les seves ulleres les hi va transferir el gos de la família

Acn
2 min

BarcelonaL'únic acusat del triple crim de la Sagrada Família del gener ha tornat a exculpar-se, tot i que totes les proves apunten directament cap a ell. Malgrat que restes biològiques i de sang dels morts van ser trobades a les seves ulleres i el seu cotxe, Alex C.G. ha assegurat que les hi va transferir el gos de la família i ha tornat a apuntar la possibilitat que la seva exparella, filla i tieta dels morts, hagués encarregat el crim a uns sicaris.

La dona ha negat aquesta versió. La instrucció del cas està pendent de la declaració judicial d'alguns testimonis i algun informe tècnic dels Mossos, però podria estar arribant ja a la seva fi.

Alex C.G. ha declarat aquest dilluns davant del jutge instructor i ha tornat a reiterar la versió que manté des que va ser detingut. Però ara el magistrat té les proves d'ADN que encara apunten més cap a ell. La policia científica va trobar sang de l'ancià i de l'adolescent en el cordó i la muntura de les ulleres, i sang de totes tres víctimes en una clau per canviar la roda del cotxe que l'home guardava al vehicle.

També es va trobar sang de les víctimes al cotxe de la tieta de la nena morta i filla dels avis també assassinats. Però aquesta sang sí que l'hi hauria portat el gos dels avis morts quan els Mossos el van treure del pis després del crim.

Aquest punt ha sigut aprofitat per l'acusat per dir que les restes a les seves ulleres també les hi va deixar el gos, quan ell el va agafar en braços un cop ocorregut el crim. El seu advocat, Facundo Carugatti, s'ha queixat que només s'investigui el seu client, que nega els fets, mentre que la seva exparella, Mònica C., segons ell, tenia interessos econòmics en la mort dels seus pares, ja que volia cobrar l'herència i inhabilitar la seva germana.

En canvi, l'advocat de l'exparella, Andrés Maluenda, ha dit que l'acusat estava obsessionat amb la seva clienta i que la pressió va anar 'in crescendo' fins al dia del crim. De fet, segons ell, la dona accedia a trobar-se ocasionalment amb ell perquè la pressió no creixés més.

Alex C.G. es podria enfrontar a més de 45 anys de presó per tres assassinats, violència domèstica i robatori amb violència. Segons els investigadors, Alex C.G. va fer, abans de ser detingut, dos escrits on es feia passar per sud-americà i intentava desviar la investigació cap a la seva exparella, de qui volia fer creure que havia contractat un sicari per matar la seva neboda i els seus pares. En la carta es queixava que l'exparella de l'acusat suposadament no li pagava el total acordat per cometre el crim i deia que va actuar amb guants negres. També li va enviar missatges de telèfon mòbil fent-se passar pel mateix sicari.

A més, l'imputat va admetre que havia enviat al jutjat una altra carta fent-se passar per sud-americà i demanant que no s'investigués més el crim perquè "hi ha vides en joc".

La mateixa pericial informàtica va trobar que l'acusat havia fet cerques per internet amb termes com "vodú", "màgia negra" o "sicaris". També va buscar informació del jutjat que investiga el cas i, cinc dies abans del crim, va visitar la web d'un advocat penalista.

stats