Societat 03/10/2014

L'Ajuntament de Barcelona vol impulsar un pacte pel turisme responsable

Recasens anuncia al ple municipal que ja s'han revistat el 80% dels pisos turístics de la Barceloneta

Núria Martínez
2 min

BarcelonaEl tema estrella de l'agenda política municipal, el model turístic, també ha centrat el ple municipal d'aquest divendres. La tinent d'alcalde d'Economia, Sònia Recasens, ha anunciat que s'han revisat el 80% dels pisos turístics de la Barceloneta i ha reivindicat que cal un nou pacte pel turisme responsable. Recasens ha fet aquest anunci després que ICV-EUiA presentés una proposició -que no ha tirat endavant- per elaborar un pla de creixement zero del turisme. Els ecosocialistes, PSC i UxB hi han votat a favor i CiU i PP, en contra. El líder del grup municipal d'ICV-EUiA, Ricard Gomà, ha presentat la proposta que inclou elaborar un pla d'allotjaments turístics, la suspensió de llicències en algunes zones, impusar un nou pla d'usos de Ciutat Vella i modificar l'ordenança de terrasses, entre d'altres. Davant les crítiques, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias ha reiterat el seu "total suport" a la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, i ha assegurat que durant les reunions, els veïns de la Barceloneta mai han demanat la seva dimissió. No obstant, a les manifestacions i al ple extraordinari de Ciutat Vella, sí que ho van repetir de forma insistent.

Entre les sonores protestes dels treballadors de BTV que protestaven des de plaça Sant Jaume per millores salarials, Trias ha explicat al ple d'aquest divendres que es reunirà amb el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro. Tot i que no ha anunciat data, l'alcalde ha contestat una petició d'UxB assegurant que hi quedarà per negociar la convocatòria de noves places d'agents de la Guàrdia Urbana i docents per a guarderies. A proposta del PSC, l'oposició ha aprovat que el govern municipal inclogui el deute de la Generalitat amb l'Ajuntament als ressupostos del 2015. Hi ha donat suport també el PP i ICV-EUiA i UxB s'ha abstingut. CiU hi ha votat en contra.

El ple també ha aprovat -amb els vots de CiU, PP i UxB- fer efectiva la constitució de l'empresa mixta Barcelona d'Aparcaments Municipals SA (Bamsa), després que el ple de juliol adjudiqués a Saba Infraestructures el 60% de la participació de la societat, que gestionarà 26 aparcaments del centre de la ciutat.

stats