Societat 17/11/2016

L'Ajuntament de Barcelona modifica la superilla del Poblenou

La tinenta d'alcalde, Janet Sanz, ja ho va anunciar el 12 de setembre arran de les queixes dels veïns

Ara
1 min
01. Un ciclista entra a la superilla.  02. Cua de vehicles al carrer Pere IV.

El govern de Colau ha cedit i, com ja va anunciar el passat 12 de setembre, farà petits canvis a la superilla del Poblenou, una prova pilot que es va posar en marxa el passat 5 de setembre. La tinenta d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha explicat aquest dijous les propostes que han presentat als veïns del barri. D'una banda, s'obrirà un carril bus que farà que els busos puguin circular recte pel carrer Roc Boronat en sentit mar i, de l'altra, es permetran els girs en doble sentit en alguns dels encreuaments de dins la superilla. A més, s'eliminarà el trànsit al carrer Sancho de Ávila entre Llacuna i Roc Boronat.

Sanz però, ha concretat que pel carril de Roc Boronat hi podran circular només els veïns ja que "no està pensat per a la circulació en general", ha matisat. En la roda de premsa, la tinenta d'alcalde ha destacat que aquestes mesures seguiran preservant els principis amb què es va idear la superilla com "flexibilitzar els moviments dins la superilla i mantenir la configuració viària pacificada que possibilita omplir de vida els carrers". Pel consistori, la superilla segueix essent un model molt positiu per a la ciutat del qual n'estan "convençuts", ha apuntat.

L'anunci dels canvis arriba després de la darrera reunió amb els veïns afectats, que va tenir lloc ahir dimecres al vespre, i que Sanz valora especialment ja que suposa que les variacions hagin nascut d'aportacions dels veïns. Finalment, ha dit que el proper pas serà definir conjuntament la finalitat que s'ha de donar als espais que queden alliberats de trànsit.

stats