Societat 15/07/2013

L'Ajuntament de Barcelona reconeix que la batuda policial del Dia de l'Orgull Gai va ser "poc afortunada"

Mercè Homs ha lamentat aquest dilluns que la inspecció, si bé era rutinària, coincidís amb la celebració del col·lectiu LGTB

Efe
2 min

BarcelonaLa regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, ha lamentat avui que s'inspeccionessin locals d'oci nocturn la nit del 28 al 29 de juny, durant la celebració del Dia de l'Orgull Gai, i ha reconegut que era un dia "poc afortunat per fer aquest tipus d'actuacions". Homs ha comparegut davant la comissió de seguretat de l'Ajuntament de Barcelona com a responsable del govern municipal per informar sobre la batuda que es va dur a terme la nit del Dia de l'Orgull Gai en una desena de locals del Raval.

Entre les 22.30 i les 04.30 hores, en una operació que Homs ha assegurat que era rutinària, es van inspeccionar 12 locals –en alguns dels quals se celebrava la festa homosexual–, es van identificar 436 persones i se'n va detenir 11, acusades de delictes contra la propietat i contra la salut. Propietaris d'alguns d'aquests locals han denunciat actituds homòfobes i discriminatòries respecte a les persones del col·lectiu LGTB (lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals) que eren als locals i han assegurat que la policia va entrar als bars amb violència, "rebentant portes" i copejant clients.

La regidora ha demanat excuses per si en algun cas l'actitud dels agents dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana no va ser correcta, però ha assegurat que si es van produir aquests comportaments no ha quedat reflectit en els informes perquè només s'ha registrat una denúncia pel tracte rebut per part dels cossos de seguretat. Per això ha invitat a qui consideri que es van vulnerar els seus drets a denunciar-ho davant la justícia o a l'Oficina contra la Discriminació de l'Ajuntament de Barcelona.

El regidor d'ICV-EUiA Joaquim Mestre ha anunciat que demà la fiscalia especial per a delictes d'odi i discriminació "examinarà aquesta batuda" i que la síndica de Barcelona es reunirà la setmana que ve amb afectats. Per Mestre, va ser un "operatiu desencertat durant el qual no es van respectar els drets de les persones, i concretament, els drets del col·lectiu de LGTB".

stats