INFRAESTRUCTURES
Societat 22/07/2016

L’Ajuntament prendrà el control del Port Olímpic de Barcelona

M.o.
2 min

BarcelonaEl Govern delegarà en l’Ajuntament de Barcelona les competències de gestió de l’espai del Port Olímpic. La zona havia acumulat últimament queixes veïnals per un model d’oci enfocat al turisme i per les reiterades mostres d’incivisme. La tinent d’alcalde de l’àrea d’Urbanisme del consistori, Janet Sanz, va celebrar ahir el pas assolit com un “acord històric” que, segons va destacar, permetrà al govern de la ciutat tenir la gestió directa de l’espai i treballar en la línia d’integrar-lo a la ciutat.

La comissió de govern va aprovar ahir el protocol de col·laboració amb la Generalitat per materialitzar aquesta cessió de competències. “Aquesta és una qüestió importantíssima per aconseguir la integració del Port Olímpic a la ciutat i que els veïns i veïnes se’l facin seu”, va remarcar Sanz. Segons el document, que firmaran la tinent d’alcalde d’Urbanisme i el secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, l’Ajuntament es comprometrà a dur a terme les actuacions i inversions que cal efectuar pel que fa a la infraestructura, la integració entre el port i la ciutat, l’explotació i la seguretat, amb l’objectiu de fer del Port Olímpic un equipament de qualitat i amb vocació de ciutat.

Sanz va admetre que es tractarà d’una operació que requerirà ambició, perquè hi ha elements del Port Olímpic que necessiten una intervenció urbanística. Va remarcar, per exemple, les demandes de més seguretat dels restauradors de la zona. Caldrà, en aquest sentit, plantejar-se quin model d’oci nocturn es vol potenciar. L’Ajuntament i el Govern establiran ara un grup de treball per establir el calendari d’execució de les mesures i redactar un pla director per a la zona.

stats