Societat 28/01/2015

L'artista Pau Riba serà aquest any el rei Carnestoltes de Barcelona

L'Ajuntament presenta el cartell i el conjunt d'activitats que se celebraran a la ciutat entre el 12 i el 18 de febrer

Efe
2 min
El rei del Carnestoltes d'aquest any serà l'artista Pau Riba / PERE VIRGILI

BarcelonaEl músic i artista Pau Riba donarà vida aquest any al rei Carnestoltes a Barcelona i serà l'encarregat de llegir el bàndol per cridar a la festa dijous 12 de febrer, segons ha informat aquest dimecres el consistori de la capital catalana. L'autor de cançons com 'Noia de porcellana' o 'Taxista', que acaba d'editar el disc 'Mosques de Colors' amb Pascal Comelade, proclamarà el seu regnat com a rei Carnaval des del Born Centre Cultural, que es reafirma com a plaça major del carnaval barceloní.

L'Ajuntament de Barcelona ha presentat el cartell i el conjunt d'activitats que se celebraran a la ciutat amb motiu del Carnaval 2015, que se celebra del 12 al 18 de febrer. En aquesta edició es continua amb la recuperació del carnaval que se celebrava a Barcelona en els segles XVII i XVIII, començada fa quatre anys. En aquesta línia, la principal novetat del Carnaval 2015 és el Ball del Rodolí (Rifa), un nou ball de màscares "elegant" en què els sortejos tornaran a determinar la fortuna, com passava moltes vegades en la vida quotidiana barcelonina d'aquella època.

Una altra novetat, pensada per accentuar el toc participatiu del Carnaval de Barcelona 2015 és la 'flashmob' que es prepara per a La Taronjada, la batalla campal amb confeti i globus de color taronja que té lloc el diumenge de Carnestoltes, a la plaça Comercial, davant del Born Centre Cultural. La coreografia de la 'flashmob' es pot trobar en el web del Carnaval, on es poden consultar totes les activitats que es realitzin a la ciutat amb el segell Carnaval 2015.

El Carnaval 2015 també tindrà espai a les xarxes socials, a través de Twitter i Instagram, amb l'etiqueta #carnavalbcn. A més, amb la intenció de consolidar el Born CC com a epicentre del carnaval de Barcelona, des d'aquest dimecres, i fins diumenge 15 de febrer, s'ha instal·lat en aquest equipament un punt d'informació de totes les activitats i en què es pot contemplar una projecció en 3D sobre La Taronjada de l'any passat. Aquest mateix lloc acollirà diumenge 15 un espectacle taller de barrets, màscares i balls per vestir i celebrar el carnaval com ho feien els barcelonins del 1700.

El Carnaval de Barcelona no se circumscriu al barri del Born i també inclou una trentena de rues als barris i activitats diverses als mercats municipals. El programa d'aquest any inclou una trentena de rues als barris i activitats diverses als mercats municipals de Barcelona.

stats