Societat 05/12/2013

L'Escola Rel, d'educació especial, disposa d'un hort intel·ligent

Els alumnes controlen la collita per ordinador amb un programa que els permet mesurar el grau d'humitat de la terra i connectar el rec des de l'interior de l'aula

Ara
1 min

BarcelonaL'Escola Rel, un centre d'educació especial fundat l'any 1976 que funciona en règim de cooperativa, disposa d'un 'smart' hort. Es tracta d'un hort intel·ligent que els mateixos alumnes controlen per ordinador, fet que els permet mesurar el grau d'humitat de la terra on hi ha les plantes i connectar el rec des de l'interior de l'aula.

Aquest projecte s'emmarca en una de les activitats en què participa l'escola des de fa anys, i que el curs 2012-2013 duia el títol de 'La ciutat digital. Les tecnologies al servei de les persones'. La idea de l''smart' hort va sorgir concretament d'un dels alumnes. I tant ells com els mestres van començar a desenvolupar la idea ràpidament, que va rebre el suport de l'Institut Municipal d'Informàtica i l'Institut Municipal d'Educació.

Els autors del projecte ho tenen tot pensat: tenen previst poder fer el seguiment de l'hort per internet i per telèfon mòbil, de manera que els caps de setmana o en època de vacances escolars, un o altre podrà controlar l'estat de les verdures i hortalisses des de casa seva, sense haver de desplaçar-se fins a l'escola. I hi segueixen pensant i treballant per ampliar el projecte.

stats