Societat 19/11/2013

L'eurocomissària d'Educació adverteix que si l'Estat retalla en Erasmus "no és per culpa de la UE"

Androulla Vassiliou recorda que Brussel·les ha "incrementat el pressupost" del programa d'intercanvi

Acn
1 min
L'eurocomissària d'Educació i Cultura, Androulla Vassiliou, durant la roda de premsa./ ACN

EstrasburgL'eurocomissària d'Educació i Cultura, Androulla Vassiliou, ha avisat aquest dimarts, en una roda de premsa a Estrasburg, que si els Erasmus de l'estat espanyol reben menys diners en el futur "no és per culpa de la Unió Europea". Coincidint amb l'aprovació del nou programa Erasmus+ a l'Eurocambra, Vassiliou ha remarcat que "no hi ha ni un sol país que no rebi més" pels Erasmus. En relació a la polèmica amb el ministre d'Educació espanyol, José Ignacio Wert, Vassiliou ha assegurat que "tot va ser un malentès" i que, efectivament, "s'incrementa el pressupost" per a beques a Espanya.

"Nosaltres estem augmentant el pressupost d'Erasmus per a Espanya", ha insistit Vassiliou. Però ha matisat que ella no té control respecte al cofinançament addicional que ofereix Espanya. "Això és una prerrogativa de cada estat membre", ha puntualitzat. "És competència de l'Estat prendre o no la decisió", ha remarcat.

El Parlament Europeu ha aprovat aquest dimarts el programa Erasmus+ amb un pressupost global de 14.775 milions d'euros per a set anys, un 40% més que abans. L'eurocomissària ha considerat que el nou programa "marcarà la diferència per a milions de persones".

stats