Societat 17/04/2012

L'exsoci d'Urdangarin implica el rei en negocis a favor del seu gendre

Segons explica el diari 'El País', Diego Torres ha aportat tres correus electrònics en què Urdangarin cita el rei Joan Carles

Ara
2 min

BarcelonaIñaki Urdangarin afirma, en tres correus electrònics enviats el 2007, que el rei va realitzar gestions com a mediador perquè el seu gendre aconseguís la participació d'un nou equip de vela a la 33a edició de la Copa Amèrica. Segons explica 'El País', els documents van ser remesos ahir dilluns per l'exsoci d'Urdangarin, Diego Torres, al jutjat de Palma que investiga les activitats de l'Institut Nóos. El projecte Ayre, que no va arribar a prosperar després del fracàs de l'esdeveniment esportiu, va ser gestat per Pedro Perelló i Jorge Forteza –regatistes, empresaris i amics de les infantes– amb el suport del duc de Palma.

En una d'aquestes comunicacions, el 30 de setembre del 2007, Torres pregunta al duc per la seva "experiència" en uns seminaris sobre urbanisme a Filadèlfia i li diu que Perelló el té "una bona estona al telèfon cada dia" perquè intensifiqui els seus contactes amb les administracions públiques del País Valencià. L'endemà, Urdangarin li contesta aquest correu des de Washington: "Tinc un missatge de part del rei, i és que ho ha comentat a Cristina, perquè m'ho digui, que li trucarà Camps a Pedro per comentar-li el tema de la base del Prada. I que en principi no hi haurà problema i que ens ajudaran a tenir-la", diu Urdangarin en al·lusió a les instal·lacions necessàries al port de València per amarrar el futur vaixell del projecte Ayre.

Els correus sobre l'ambiciós projecte de vela, que l'advocat de Torres, Manuel González Peeters, va posar ahir dilluns en mans del jutge, arriben fins al 9 d'agost del 2007. Segons explica el diari, Urdangarin arriba a revelar una suposada trobada entre Joan Carles de Borbó i Perelló. "Hem aconseguit que el rei es veiés amb Pedro per presentar-li el projecte. La reunió va anar molt bé i, a part de semblar-li ben armat, ha ofert tota la seva col·laboració per trobar ajuda financera", diu a Torres, al qual desitja que "gaudeixi del creuer".

stats